Ispanaklı börek, dışarıdan almak yerine evde yapmayı tercih edenler için son derece pratik ve lezzetli bir seçenektir. Bu tarif, herkesin kolayca uygulayabileceği adımlar içerir.

Kahvaltılarda veya öğle yemeklerinde tüketebileceğiniz ıspanaklı börek, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif sunar. Ev yapımı böreklerle sofralarınıza taze bir tat katın.

Eğer çay ve kahve sohbetlerine eşlik edecek lezzetli bir börek arıyorsanız, bu ıspanaklı börek tarifi tam size göre. Hem pratik hem de çok lezzetli olan bu tarif, tüm misafirlerinizden tam not alacak.

MALZEMELER

1 yumurtanın sarısı
5 yufka
2 yumurta
1 bardak yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su

İçi için:

Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi

Yarım kilo ıspanak
1 soğan
1 çay kaşığı karabiber, tuz
Yarım çay kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı çörek otu

TARİF

Bir tencereye yağ ekleyerek soğanları kavurun.
Temizleyip doğradığınız ıspanakları ekleyin.
Tuz ile karabiberi ekleyin.
Ispanaklar suyunu salınca altını kapatın ve kenarda bekletin.
Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, su ve zeytinyağını çırpın.
Tepsiyi yağlayıp pişirme kâğıdı serin.
Bir yufkayı yayın ve fırça ile yoğurtlu karışımdan sürün.
İkinci yufkayı da buruşturup ilk yufkanın üzerine yerleştirin.
Sostan sürün ve ıspanaklardan alarak kaşıkla her yerine gelecek şekilde sürün.
Üzerine bir yufka daha serin.
Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Kalan sosu üzerine dökün.
Yumurta sarısı sürün.
Çörek otu serpin.
Böreği dilimleyin ve sıcak fırına verin.
180 derecede 30 dakika pişirin.