Sofralarımızın vazgeçilmez tatlarından, her evde farklı bir anıya ev sahipliği yapan irmik helvasını en leziz haliyle sizlerle buluşturuyoruz.

Mis gibi kokusuyla, pürüzsüz dokusuyla ve leziz tadıyla irmik helvası, bu tarif ile artık mutfaklarınızda en sık yapılan tatlı olacak.
 

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

İrmik Helvası Tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı irmik

1 su bardağı şeker

1 su bardağı dövülmüş fındık

2 su bardağı süt

75 gr tereyağı veya margarin

Hazırlık:

İlk adım olarak sütü ocakta kaynatmaya bırakın.

Orta boy bir tavada tereyağı veya margarini eritin ve irmiği ekleyin. İrmik, altın rengine dönene ve harika bir koku yayılana kadar sürekli karıştırarak kavurun.

Kavrulmuş irmiğin üzerine dövülmüş fındıkları ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.

Şekerini ilave ederek karışımı iyice karıştırın. Şeker eriyip karışım homojen hale gelene kadar karıştırmaya devam edin.

Ayrı bir tencerede sütü kaynatın.

Kaynayan sütü irmik karışımının üzerine dökün. İyice karıştırın ve ocağı kapatın. İrmik helvasını 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın.

Haberin Devamı
İrmik helvasını servis yapmadan önce karıştırın ve sıcak veya soğuk olarak servis edin.

Dilerseniz dondurma eşliğinde servis ederek bu nefis tatlıyı mükemmel bir lezzet şölenine dönüştürebilirsiniz.