Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olan kazandibi, evde yapımıyla da sizi mest edecek. Misafirlerinizi şaşırtacak ve aile bireylerini mutlu edecek bu tatlıyı keşfedin.

Evde kazandibi yapmanın püf noktalarını merak ediyor musunuz? Bu tatlı, hafif yanık tadı ve eşsiz lezzetiyle tatlı krizlerinizin yeni favorisi olacak. İşte adım adım kazandibi tarifi ve ihtiyacınız olan tüm malzemeler.

Kazandibi tatlısı, sütlü tatlıların arasında özel bir yere sahiptir. Evde de kolayca yapabileceğiniz bu tarifle, lezzetine doyamayacağınız anlar sizi bekliyor. Misafir sofralarınızı süslemek için mükemmel bir seçenek.

KAZANDİBİ TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

6 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

TARİF

Orta boy bir tencereye bütün malzemeleri alarak karıştırıyoruz ve muhallebi elde ediyoruz. En son tereyağını ve vanilyasını dökerek muhallebimizi 5 dk. kadar pişiriyoruz.
Orta boy alüminyum tepsiye bolca tereyağı sürüyoruz ve 3 yemek kaşığı kadar tepsiye şeker döküyoruz.
Her yeri eşit olmasına özen gösterin.
Sonra pişmiş muhallebiyi tepsiye döküyoruz ve orta ateşte sürekli olarak çevirerek muhallebiyi pişiriyoruz.
25-30 dk. yeterli burada önemli olan tepsiyi sürekli çevirerek kontrollü pişirmek kenar kısımların da pişmesine özen göstermek.
piştikten sonra ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra 1-2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Kazandibi tatlınız servise hazır.

Kazandibi, hafifliği ve lezzetiyle gönüllerde taht kurmayı başaran, tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olacak bir lezzet. Evde kolayca yapılabilen bu tarifle, misafirlerinize ve ailenize harika anlar yaşatabilirsiniz. Her lokmasıyla mutluluk verecek kazandibi, sofralarınızın yıldızı olmaya aday.