Antioksidan özellikleri ile bilinen hünnap, aynı zamanda kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur ve antiinflamatuar etkileri ile dikkat çeker. Günde 1 ila 3 hünnap tüketmek, pek çok sağlık yararını beraberinde getirebilir. Bu yazıda, hünnap'ın sağlık üzerindeki etkilerini ve nasıl tüketilmesi gerektiğini ele alacağız.

A ve C vitamini deposu hünnap, Çin hurması veya kırmızı hurma olarak da bilinen, Güney Asya’ya özgü, ülkemizde ise Batı ve Güney Anadolu’da yetiştirilen bir bitkidir. Peki, hünnapın faydaları nelerdir? Hünnap günde kaç tane tüketilmelidir. İşte detaylar...

Hünnapın faydaları nelerdir?

Hünnap kan basıncını düzenlemeye yardım eder

Antiinflamatuar ve antibakteriyel etkisi kansere karşı koruyucu özelliği vardır.

Sindirim sistemini düzenler, kabızlığa iyi gelir

Kolesterolü düşürür ve kalp hastalıklarını önler

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Tokluk hissi vererek kilo kaybına yardımcı olur.

Kemikleri güçlendirir.

Uykusuzluğa iyi gelir.

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Cilt tahrişlerini iyileştirir.

Hünnap, anemi tedavisinde kullanılır. Damarlarda oksijen taşıyan kan hücrelerinin sağlığını korur.

Hünnap nasıl tüketilir?

Hünnap; kuru, çiğ ya da meyve olarak tüketilebileceği gibi kuru hünnaptan çayda demlenebilir.

Hünnap çayı nasıl demlenir?

Öncelikle 1 ya da 2 yemek kaşığı kuru hünnap meyvelerini bir kaseye alın ve üzerine 1 su bardağı kaynar suyu ekleyin. Meyvelerin üzerini tamamen kaplayacak kadar su kullanın.
Demleme sürecinde kaseyi bir kapak ile kapatın ve hünnap meyvelerinin suyla birleşip demlenmesi için 10-15 dakika bekleyin. Demleme sona erdiğinde, çayı süzgeç yardımıyla süzün.
Tercihe bağlı olarak içerisine biraz bal, limon dilimleri veya nane yaprakları ekleyerek lezzetini daha da artırabilirsiniz.

Günde kaç tane hünnap tüketilmelidir?

Uzmanlar, günde en az 1 en fazla 3 adet hünnap tüketilmesini önerir.