Milföyden su böreği, geleneksel su böreğine harika bir alternatif sunuyor. Hazır milföy yaprakları ile pratik bir şekilde hazırlanan bu tarif, evde börek yapmanın zorluklarını ortadan kaldırıyor.

Su böreğinin o muhteşem lezzetini milföy hamuruyla birleştirdik. Kelebek makarna, kaşar ve dil peyniriyle zenginleştirilmiş bu tarif, kısa sürede harikalar yaratacak.

Milföy hamuruyla su böreği yapmak için gereken her şey bu tarifte! Pratik yöntemlerle ve kolay bulunabilen malzemelerle, mutfakta geçireceğiniz zamanı minimuma indirerek maksimum lezzet elde edin.

Milföyden Su Böreği Tarifi

Milföyden Su Böreği Malzemeleri:

8 kare milföy 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gram kelebek makarna
200 gram kaşar peyniri
180 gram dil peyniri
12-14 sap maydanoz
Tuz
Karabiber

Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi

Sosu için:

100 ml su
100 ml süt
60 gram tereyağı (eritilip soğutularak kullanılacak)
2 adet orta boy yumurta

Üzerine sürmek için:

1 yumurtanın sarısı (çırpılmış)
2 yemek kaşığı su

Kabı yağlamak için: 

1 tatlı kaşığı tereyağı

Milföyden Su Böreği Yapılışı:

Makarnaları bol tuzlu kaynar suda haşlayın ve süzün. 
Makarnaları bir kaba alın ve birbirlerine yapışmalarını önlemek için üzerlerine zeytinyağı dökerek karıştırın. 
Üzerine un serptiğiniz tezgahınızda milföy yapraklarının dördünü kare formunda yan yana dizin ve kenar bölümlerini üst üste gelecek şekilde ayarlayın. 
Merdanenizle tüm yaprakların üzerinden geçerek kullanacağınız fırın kabının büyüklüğüne göre (kenarları da kaplayacak büyüklükte) tek bir parça halinde açın. 
Kullanacağınız kabı tereyağı ile iyice yağlayın. 
Açtığınız milföy parçasını kaba yerleştirip tabana ve kenarlara yapıştırın. 
Kaşar peyniri ile dil peynirini ince şeritler halinde dilimleyin. 
Maydanozları ince ince kıyın ve dilimlediğiniz peynirler ile harmanlayın. Tuz ile karabiber ilavesi yapın. 
Makarnaların bulunduğu kaba peynirli maydanozlu karışımı ilave edip iyice karıştırın. 
Bu karışımı fırın kabındaki milföylerin üzerine dökün ve yayın.
Sos için gerekli tüm malzemeleri bir kabın içine çırpın. 
Sosu makarnaların üzerinde gezdirerek dökün. 
Diğer dört milföy yaprağını da aynı şekilde birleştirin ve kabın büyüklüğüne göre açın. 
Bu parçayı da makarnaların üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. 
Böreğinizi dilimleyin ve çırpılmış yumurta sarısını suyla açarak fırça yardımıyla milföyün üzerine sürün. 
Böreğinizi önden ısıtılmış 200 derecelik fırının tabanın yerleştirerek yaklaşık 40 dakika pişirin. 
Fırından çıkan böreği ilk sıcağını attıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Milföy hamuru kullanarak hazırlanan bu su böreği tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Hem pratik hem de lezzetli bu börek, misafirleriniz ve aileniz tarafından çok beğenilecek. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti kendiniz keşfedin! Afiyet olsun!