Gelinim Mutfakta'nın bugünkü bölümünde, Karadeniz böreği tarifi mutfakların yıldızı oldu. Ekran başındaki izleyiciler, bu leziz tarifi nasıl yapacaklarını merak ediyor. İşte, kolay ve lezzetli Karadeniz böreği yapımının sırları...

Karadeniz böreği, Gelinim Mutfakta programında bugünün yıldızı. Bu geleneksel lezzeti evinizde yapmak isterseniz, size lazım olan her şey burada. İşte Karadeniz böreği yapımı için gerekli malzemeler, tarif ve püf noktaları...

Gelinim Mutfakta programında bugün, gelinlerin elinden Karadeniz böreği çıkıyor. Eğer siz de bu lezzeti denemek istiyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte Karadeniz böreği yapılışı ve lezzetinin sırları...

KARADENİZ BÖREĞİ TARİFİ 

Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları

Karadeniz böreği malzemeler

Karadeniz yufkası
3, 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz
Karabiber
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
Lor peyniri
Kaşar

Üstüne sürmek için malzemeler;

1 yumurta
1, 5 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
Göz kararı ayçiçek yağı
Tuz

KARADENİZ BÖREĞİ YAPILIŞI

İlk önce tavayı yağlayın.
Daha sonra yufkaları ıslatıp tepsiye dizin.
Taban gözükmeyene kadar devam edin.
Bir kaseye üstüne sürmek için malzemeleri karıştırıp, yufkalara dökün.
Daha sonra maydanoz, dereotunu dilimleyip, lor peynirini de parçalayarak karıştırın.
Sonra içine dökün.
Kaşarları da koyun.
Daha sonra kalan yufkalarada aynı şekilde ıslatarak, serin.
Kalan karışımdan dökün ve ocağa koyun.
Altı kızarınca, ters çevirin.
Sonra mutfak makasıyla kesip servis edin.

Gelinim Mutfakta'daki bu tarif, Karadeniz böreğini mutfaklarınıza taşıyor. Kolay ve lezzetli yapılışıyla, bu tarif herkesin denemesi gereken bir lezzet sunuyor. Karadeniz böreği, gerek malzemeleri gerekse yapım aşamalarıyla her evde kolayca hazırlanabilir ve her öğün afiyetle tüketilebilir. Bu lezzetli böreği deneyin ve Karadeniz'in eşsiz tatlarını evinize getirin.