Şerbetli tatlılara farklı bir bakış açısı getiren şıllık tatlısı, hem pratik hem de enfes lezzetiyle tatlı krizlerinizin yeni çözümü olacak.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, şerbetlenmiş krep hamuru ve bol ceviz ile zenginleştirilmiş şıllık tatlısı tarifiyle tatlı sofralarınız renklenecek.

Geleneksel lezzetlerimizden biri olan şıllık tatlısı, eski adıyla şileki, sizlere hem lezzet hem de pratiklik sunuyor. İşte evde hızlıca yapabileceğiniz tarif!

KOLAY ŞILLIK TATLISI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Krep için;

2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 çimdik tuz
Şerbeti için;
3 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı pekmez (İsteğe göre konulmayadabilir)
1 yemek kaşığı tereyağı

Diğer malzemeler;

Ceviz
Fıstık

TARİF

Krep malzemelerinden önce süt, su ve yumurtayı iyice çırpıp, un ve tuzu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz (Harcımız da topaç kalmamasına dikkat edelim)
Hazırladığımız harcımızdan yağladığımız krep tavasına 1 kepçe döküyoruz ve krep gibi arkalı önlü pişiriyoruz ve pişen kreşleri tek tek gazete veya bez üstüne serip, soğumaya bırakıyoruz.
Şerbetimiz için su, şeker ve kullanılacaksa pekmezi koyup, ocağa alıyoruz ve bir taşım kaynatıyoruz. Alını kapatıp tereyağını da ekleyip, ılımaya bırakıyoruz.
Daha sonra yuvarlak borcama 2 krep ceviz içi yapıp, tüm krepler bittikten sonra ister benim kestiğim gibi ister baklava dilimi şeklinde kesin. Üzerine şerbeti döküp, fıstık içi iLe süsleme yaptıktan sonra tatlımız servise hazırdır.

Not : Bu tatlının servisi konusunda rulo şeklinde var her bir krep içine ceviz serip kalın rulo yaptıktan sonra dilimleyip tabakta üzerine şerbeti döküp servis yapabilirsiniz.

MasterChef kim elendi? İşte bu hafta yarışmaya veda eden isim MasterChef kim elendi? İşte bu hafta yarışmaya veda eden isim

Şıllık tatlısı, adından da anlaşılacağı gibi, ıslak ve şerbetli yapısıyla tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday. Bu pratik ve lezzetli tatlı, geleneksel ve modern tatlı tariflerinin mükemmel bir buluşması. Ceviz ve şerbetin harmonisiyle, tatlı sofralarınızda fark yaratacak. Deneyin, bu benzersiz lezzetle tanışın ve tatlı anlarınızı tatlandırın!