Misafirlerinize ikram etmek için her zaman taze ve lezzetli bir tarif mi arıyorsunuz? Bayatlamayan tuzlu kurabiye, hem yapımı kolay hem de uzun süre tazeliğini koruyor. Bu özel tarifle kurabiyeleriniz hep taze ve lezzetli kalacak.

Kurabiyelerinizin her zaman taze ve lezzetli olmasını ister misiniz? Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi ile bunu kolayca başarabilirsiniz. İşte, adım adım yapılışı ve püf noktalarıyla bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi.

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, lezzeti ve tazeliğiyle sofralarınızı şenlendirecek bir tarif arıyorsanız, bayatlamayan tuzlu kurabiye tam da aradığınız şey. Hem pratik hem de uzun süre bayatlamayan bu kurabiyelerle çay saatlerinizi daha keyifli hale getirin.

Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi için Malzemeler

125 gr tereyağı veya margarin
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı içine sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
2,5 - 3 su bardağı un

üzeri için;

yumurta sarısı
çörek otu
susam

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tereyağı veya margarini oda sıcaklığında yumuşatın ve yoğurma kabına alın. Üzerine sıvı yağı, sirkeyi, tuzu ve şekeri ekleyip karıştırın.
Kabartma tozu hariç unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru dörde bölün. Bir parçayı alıp tezgahın veya masanın üzerine alın ve elinizle silindir şeklinde yuvarlayın.
Üzerine elinizle bastırarak düzleyin ve bıçak ile baklava dilimi şeklinde kesin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi ile her zaman taze ve lezzetli kurabiyeler yapabilirsiniz. Bu pratik ve etkili tarif, hem misafirlerinizi hem de ailenizi mutlu edecek. Unutmayın, tarifin püf noktalarına dikkat ederek kurabiyelerinizin tazeliğini uzun süre koruyabilirsiniz. Afiyet olsun!