Mutfakta yeni bir lezzet denemeye ne dersiniz? Yoğurtlu poğaça tarifi ile hem kolay hem de lezzetli bir maceraya adım atın. Bu tarifle poğaçalarınız günlerce yumuşacık kalacak!

Kahvaltı sofralarınızı zenginleştirecek, çay saatlerinizi şenlendirecek yoğurtlu poğaça tarifiyle tanışın. Yumuşacık dokusuyla damaklarınızda unutulmaz bir iz bırakacak.

Yoğurtlu Poğaça Tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı oda sıcaklığında yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi

1 yemek kaşığı tuz

1 paket instant maya

2 yumurta (sarısı üzeri için)

4 yemek kaşığı toz şeker

Aldığı kadar un (200 ml’lik bardakla 5.5-6 bardak civarı)

Üzeri için:

- Ayırdığınız yumurta sarıları

- Çörek otu

- Susam

Nasıl yapılır?

Ilık suyu, toz şekeri ve mayayı yoğurma kabına alın. İyice karıştırıp, üzerini streç folyo ile kapatın ve yaklaşık 10 dakika mayalanmaya bırakın.

Ardından yumurtaları ilave edip iyice karıştırın.

Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurun üzerini streç folyo ile kapatıp, temiz bir bezle örtün ve yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.

Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarılarını sürün, çörek otu ve susam serpiştirin.

Tepsi mayası için poğaçaları yaklaşık 45 dakika dinlendirin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan poğaçaların üzerini temiz bir bezle örtün ve soğuduktan sonra servis edin.

Poğaça tariflerinde başarılı sonuçlar alabilmek için suyun ılık, diğer malzemelerin ise oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. İsteğe göre iç harcınızı ekleyebilirsiniz.