Ev yapımı poğaçaların yeri her zaman ayrıdır, peki ya mısır unu ile yapılan poğaçalar? Bu tarif, mısır ununun verdiği benzersiz lezzetle poğaça yapmanın en kolay yolunu sunuyor. Hem yumuşacık hem de lezzetli!

Mısır unlu poğaça, hem lezzetli hem de besleyici bir alternatif arayanlar için ideal. Bu tarif ile mısır ununun poğaçalara kattığı o muhteşem dokuyu ve lezzeti keşfedin. Adım adım tarifimizle, mükemmel poğaçalar sizi bekliyor.

Klasik poğaça tariflerinden sıkıldıysanız, mısır unlu poğaça tam size göre. Mısır unu ve beyaz peynirin muhteşem uyumuyla hazırlanan bu poğaçalar, kahvaltı ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Bir dilimle aşık olacağınız Portakallı Hindistan Cevizli İngiliz Keki tarifi Bir dilimle aşık olacağınız Portakallı Hindistan Cevizli İngiliz Keki tarifi

Mısır Unlu Poğaça tarifi

Hamuru için;

3 su bardağı un
2 su bardağı mısır unu
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
3 yemek kaşığı yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz

İçi için;

100 gr beyaz peynir

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine oda sıcaklığına gelmiş 150 gram tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı yoğurt, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız 2 adet yumurta, 1,5 çay kaşığı tuz, 2 su bardağı mısır unu, 3 su bardağı un ve son olarak 1 paket kabartma tozunu alalım.

Tüm malzemeleri homojen olana dek güzelce karıştıralım. Hamur ele yapışmayan ancak yumuşak kıvamlı bir hamur oluncaya dek güzelce yoğuralım.

Toparladığımız hamuru tezgaha alalım ve bıçakla 4 eşit parçaya güzelce bölelim. Her bir parçayı elimizle rulo yaparak bezelere ayıralım.

Bezeleri yuvarlayalım ardından bezeleri bir miktar genişletelim. Genişletme işleminden sonra içerisine peynirli iç harcını ilave edelim. 

Hamuru kapattıktan sonra son bir şekil verelim ve yağlı kağıt serili olan fırın tepsinin içerisine hamurlarımızı yerleştirelim.

Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını güzelce sürelim. İsteğe bağlı olarak susam ve çörek otu serpelim.

Poğaçaların güzel kabarması için üzerine çizikler atalım ve önceden ısıttığımız 180 derece fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Sürenin sonunda fırından çıkarıp afiyetle tüketebilirsiniz.

Kolay ve lezzetli mısır unlu poğaça tarifiyle, evde poğaça yapmanın keyfini çıkarın. Bu tarif, hem pratik hem de doyurucu bir alternatif sunarak, kahvaltılarınızı ve atıştırmalık anlarınızı tatlandıracak. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi