Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları

Klasik kızartma yöntemlerinden vazgeçmek ama çıtır çıtır lezzetlerden ödün vermemek mi istiyorsunuz? Airfryer’da peynirli sigara böreği tarifi tam size göre. Az yağ kullanarak sağlıklı ve lezzetli börekler yapabilir, çay saatlerinizde ya da özel günlerinizde ikram edebilirsiniz.

Sağlıklı beslenmeyi önemseyenler ve lezzetten ödün vermeyenler için harika bir tarifimiz var: Airfryer’da peynirli sigara böreği. Az yağ ile hazırlanan bu börekler, çıtır çıtır dokusuyla hem kalp sağlığınızı koruyacak hem de damak zevkinize hitap edecek. İşte detaylar.

Eğer klasik yöntemlerle kızartma yapmaktan çekiniyor ama lezzetli ve çıtır böreklerden vazgeçemiyorsanız, Airfryer’da peynirli sigara böreği tarifi tam size göre. Sağlıklı ve pratik bu tarif ile az yağlı ve çıtır çıtır börekler hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım yapılışı.

MALZEMELER

1 adet yufka
100 gr yağsız beyaz peynir
Yarım demet maydanoz ya da tercihe göre dereotu
Yarım çorba kaşığı sıvı yağ

TARİF

Bir adet yufkayı geniş bir alanda açarak üçgen çeklinde on iki eşit parçaya bölünecek şekilde kesin.
İç harcı için peynir ile maydanoz ya da dereotlarını karıştırın.
Yufkaların geniş kısımlarına hazırladığınız iç harcı yerleştirerek rulo yapın.
Açıkta kalan sivri uçlarına biraz su sürerek yapışmasını sağlayın.
Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın.
Airfryer’i 180 dereceye ayarlayın.
Hazırladığınız yufkaları Airfryer’a dizin.
Üzerlerine bir fırça yardımı ile yağ sürün.
On beş dakika pişirin.
Börekler kızardıktan sonra servis edin.

Airfryer’da peynirli sigara böreği tarifi ile sağlıklı ve lezzetli ikramlıklar hazırlamanın keyfini çıkarın. Az yağ kullanarak yapılan bu börekler, hem kalp sağlığınızı korumanıza yardımcı olacak hem de damak zevkinize hitap edecek. Çay saatleriniz ve özel davetleriniz için hızlıca çıtır börekler hazırlayabilir, sevdiklerinize lezzetli ve sağlıklı alternatifler sunabilirsiniz. Deneyin ve farkı hissedin!