Kahvaltı sofralarınıza hızlı ve lezzetli bir dokunuş yapmak istiyorsanız, Tavada Yalancı Su Böreği ideal bir seçenek. Pratik tarifi ile dikkat çeken bu börek, sabahları zaman kazandırıyor.

Tavada Yalancı Su Böreği, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve gerçek su böreği tadında lezzet sunan bir börek tarifi. Yufka, peynir ve özel sos ile hazırlanan bu börek, tüm aile bireylerinin beğenisini kazanacak.

Su böreği sevenler ama zamanı olmayanlar için biçilmiş kaftan: Tavada Yalancı Su Böreği. Bu tarif, geleneksel su böreği lezzetini çok daha pratik bir şekilde sofralarınıza taşıyor.

TAVADA YALANCI SU BÖREĞİ

Malzemeler;

Bu tarifi deneyen sürekli yapmak istiyor: Dillere destan Lor Tatlısı tarifi Bu tarifi deneyen sürekli yapmak istiyor: Dillere destan Lor Tatlısı tarifi

3 adet yufka, 1 kâse peynir, Sıvı yağ

Sosu için:

Yarım su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı:

Uygun bir kabın içerisine sos malzemelerini alın ve güzelce çırpın. Tavanızı tereyağı ile güzelce yağlayın ilk yufkayı serip kenarlarını dışarıya salın. Kalan yufkaları 6 eşit parçaya bölüp toplam 12 parça yufka elde edin. Yufka parçalarını tek tek sosa batırıp aralarına peynir serperek tavaya yerleştirin. Her aşamada kenardan taşan yufkayı bir sonraki yufkanın üzerine kapatın. Kalan sosu da son olarak üzerinde gezdirin ve tavanın kapağını kapatın. 10 dakika boyunca orta- kısık ateşte kapağı kapalı biçimde pişirin. Kızarıp kızarmadığını kontrol edin ve eğer kızardıysa kapağı kapalı bir şekilde böreği ters çevirin. Börek kapaktayken tavanın altına tekrar yağ sürün. Kızarmayan yüzünü tavanın alt tarafına gelecek şekilde koyun ve kapağını yeniden kapatın. Bu şekilde de 15 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.

Tavada Yalancı Su Böreği tarifi ile kısa sürede ve az çaba ile gerçek su böreği tadında lezzetler yaratabilirsiniz. Bu tarif, özellikle zamanı kısıtlı olanlar için mükemmel bir seçenek olup, kahvaltıları veya akşam yemeklerini zenginleştiriyor. Deneyin ve bu pratik lezzeti kendiniz keşfedin!

Editör: Haber Merkezi