Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi

Et kullanmadan yapılan patates köftesi, her sofranın yıldızı olmaya aday. Bu basit ve lezzetli tarif ile patates köftesini kolayca hazırlayabilirsiniz.

Patates köftesi, evde hızlıca hazırlayabileceğiniz bir lezzet bombası. Bu tarif, patatesin en lezzetli haliyle tanışmanızı sağlayacak.

Yediden yetmişe herkesin sevdiği patates köftesi tarifiyle, mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Hem lezzetli hem de pratik bu tarif, tüm aileyi mutlu edecek.

MALZEMELER

3 adet orta boy patates (haşlanmış)
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 çay kaşığı karabiber
1 - 1,5 su bardağı un (veya tam buğday unu)
Kızartmak için:
1 su bardağı zeytinyağı (veya sıvı yağ)

TARİF

Haşlanmış ve kabukları soyulmuş patateslerinizi bir kaba alın ve güzelce ezin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz, karabiber ve unu da azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.
Hafif yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
Ellerinizi ıslatın. Hamurunuzu yuvarlak ve orta kalınlıkta köfteler olacak şekilde şekillendirin. Buzdolabında 15-20 dakika soğumaya bırakın.
O sırada bir tavaya zeytinyağınızı ya da sıvı yağı alın. Yağ kızınca köftelerinizi yağa atın ve arkalı önlü kızartın. Tüm köftelere kızartma işlemini uygulayın.
Kızardıktan sonra fazla yağını çekmesini için kağıt havlu serili bir tabağa alın. Yağı süzülünce servis tabağa alıp servis edebilirsiniz.