5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

Mercimek köftesi, çay saatlerinin olmazsa olmazı! Bu tarifle, kıvamı ve lezzeti tam yerinde olan mercimek köftelerini kolayca hazırlayabilirsiniz.

Misafirlerinize sunacağınız enfes mercimek köftesi ile sofralarınızı şenlendirin. Bu basit ve lezzetli tarif, herkesin beğenisini kazanacak.

Herkesin sevdiği mercimek köftesini evde yapmaya ne dersiniz? Bu adım adım tarif ile mercimek köftesini mükemmel kıvamda hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı sıcak su
½ demet maydanoz
1,5 su bardağı ince bulgur
2adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
5adet taze soğan

TARİF

Kırmızı mercimeği bol suda yıkayın ve sıcak suda kaynatın.
Suyunu çekmeye yakın ince bulguru ilave edin, mercimeği ocaktan alın.
Üzerine ince bulguru ekleyin.
Kapağı kapatılan tencerede ince bulguru şişmesi için mercimekle beraber 15 dakika bekletin.
Bir tavada zeytinyağını kızdırın.
Kuru soğanı kare halinde doğrayın ve tavaya aktarın. Doğranan soğanları 5 dakika kadar kavurun.
Biber salçası, domates salçası, tuz, pul biber ve kimyonu ilave edin.
Sonrasında soğanlı karışımı 3-4 dakika kavurun. Bulgurlu ve mercimekli harç şiştiğinde soğanlı harcı ilave edin.
Taze soğanları ve maydanozu ince ince kıyın. Doğranmış yeşillikleri ekleyin. Malzemeleri yoğurun. Hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve şekil verin.