Kahvaltılarınızı canlandıracak bir tarif mi arıyorsunuz? Sadece birkaç malzeme ile hazırlayabileceğiniz kaşık dökmesi, hem göze hem de damağa hitap ediyor. İşte adım adım pratik bu lezzeti yapmanın yolları...

Ev yapımı lezzetlerle kahvaltılarınızı şenlendirmek ister misiniz? Kaşık dökmesi, kahvaltı sofralarınıza yeni bir tat katacak ve herkes tarafından sevilecek. Bu basit tarifi deneyerek sabahlarınıza lezzet katın!

Kahvaltılık tarifler arasında yeni bir yıldız: Kaşık dökmesi! Bu lezzetli ve pratik tarif, kahvaltılarınızı zenginleştirecek ve herkesin beğenisini toplayacak. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz kaşık dökmesi tarifi...

Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi

MALZEMELER

1,5 - 2 su bardağı un
2 adet yumurta
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

TARİF

Derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Hafifçe çırpın.
Üzerine yoğurt, süzme yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştırın.
Tüm malzemeler birbiriyle bütünleştiğinde üzerine eleyerek un, kabartma tozunu ilave edin ve çırparak güzelce karıştırın. Bu aşamada içerisinde un topaklarının kalmamasına özen gösterin. Son olarak tuz ve şekerini ilave ederek karıştırın.
İnce, yanmaz ve yapışmaz bir tavanın yüzeyini yağlayın ve güzelce ısıtın. Harçtan dolu bir kaşık alın, tavaya aktarın ve kaşık yardımıyla üzerini düzelterek yuvarlak olmasını sağlayın.
Spatula ile çevirerek hem arkasını hem önünü pişirin. Tüm harç bitene kadar bu işleme devam edin Ardından dilediğiniz şekilde servis edin.

Bu kahvaltılık kaşık dökmesi tarifi ile sabahlarınızı daha lezzetli ve renkli hale getirebilirsiniz. Pratik ve doyurucu olan bu tarif, hem çocukların hem de yetişkinlerin beğenisini kazanacak. Kahvaltı sofralarınıza eşsiz bir tat katacak olan kaşık dökmesi, lezzetiyle sizleri ve misafirlerinizi memnun edecek. Şimdi mutfağınıza girin ve bu harika tarifi deneyin. Afiyet olsun!