Mutfağınıza Balkan esintileri getiren trileçe tarifi ile tanışın. Karamelli ve üç sütlü bu enfes tatlı, her katında ayrı bir lezzet sunuyor. Bu tarif sayesinde, restoran lezzetinde trileçeyi evinizde yapabilirsiniz.

Tatlı severlerin yeni gözdesi trileçe, evde yapımı oldukça kolay ve pratik bir tatlıdır. Üç farklı sütün karışımıyla hazırlanan bu özel tarif, sofralarınıza renk katacak. Adım adım rehberimizle en lezzetli trileçeyi hazırlamak artık çok kolay.

Trileçe, hem görüntüsü hem de lezzetiyle herkesin beğenisini kazanan bir tatlıdır. Özellikle hafif ve sütlü tatlıları sevenler için ideal olan bu tarif, ailenizle ve sevdiklerinizle keyifle paylaşabileceğiniz bir lezzet sunuyor.

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

MALZEMELER

5 yumurta
6 yemek kaşığı şeker
7 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 bardak süt

Karameli:

2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krema
1 çay bardağı şeker

Şerbeti:

1 bardak keçi sütü
1 bardak manda sütü
2 bardak inek sütü
1 bardak şeker

TARİF

Derin bir kasede yumurtaları ve şekeri çırpın.
Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
Yağladığınız fırın kabına harcı dökün.
Sıcak fırında önce 170 derecede 10 dakika pişirin.
Daha sonra 150 derecede 20 dakika daha pişirin.
Pişince soğumaya bırakın ve kürdanla delikler açın.
Şerbeti için şerbet malzemelerini bir tencereye alın ve karıştırarak kaynatın.
Ayrı bir sos tenceresinde şekeri kontrol ederek eritin.
Üzerine yağ ekleyin ve fokurdayınca kremayı da ekleyin.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Keki süt ile ıslatın.
Krem şantiyi süt ile karıştırın ve soğutun.
Kekin üzerine ince olacak şekilde yayın.
Karameli üzerine yayın.
Dilimleyip servis edin.

Trileçe tarifimizle sofralarınıza lezzet katmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Adım adım takip ederek hazırlayacağınız bu tarif, misafirlerinizden tam not alacak. Şimdiden afiyet olsun!