Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi

Evde İtalyan esintileri yaratmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Lazanya, kıyma ve beşamel sosunun mükemmel uyumuyla damakları şenlendiriyor. Bu tarif sayesinde, restoran lezzetinde lazanyayı evinizde yapabilirsiniz.

Mutfağınızda bir İtalyan lezzeti denemeye ne dersiniz? Lazanya, hem kolay yapımı hem de muhteşem lezzetiyle herkesin favorisi olacak. Bu adım adım rehberle en lezzetli lazanyayı hazırlamak artık çok kolay.

Lazanya, hem görüntüsü hem de lezzetiyle sofralarımızın baş tacı. Özellikle çocukların bayılacağı bu tarifle, ailenizle birlikte keyifli bir akşam yemeği deneyimi yaşayabilirsiniz. Beşamel soslu ve bol malzemeli bu tarif, sizi de mutlu edecek.

MALZEMELER

1 paket yaprak lazanya
2 yemek kaşığı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 soğan
2 havuç
Yarım kilo kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
4 domatesin rendesi
1 bardak bezelye
2 bardak kaşar rendesi

Beşamel sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
4 bardak süt
1 çay kaşığı karabiber
Dörtte bir çay kaşığı muskat

TARİF

Yağları bir tavada kızdırın.
Soğanları ekleyip kavurun.
Havuçları da ekleyin ve kavurun.
Kıymayı ekleyin ve suyunu çekene dek pişirin.
Sarımsakları ve baharatları ekleyin ve karıştırın.
Domates ve isteğe göre defne yaprağı ekleyin ve pişirin.
Bezelyeleri ekleyip pişirin.
Beşamel sos malzemelerini bir tencerede pişirin.
Fırın kabına beşamel sos ve iç harç yayın.
Lazanya yapraklarını da üzerlerine kapatın.
Tüm malzemeler bitene dek bu işlemi yapın.
Sıcak fırında 180 derece yarım saate yakın pişirin.
Kaşar rendesi serpip birkaç dakika daha pişirin.
Çıkartıp servis edin.

Lazanya tarifimizle sofralarınıza lezzet katmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Adım adım takip ederek hazırlayacağınız bu tarif, misafirlerinizden tam not alacak. Şimdiden afiyet olsun!