Tava katmeri, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek arayanlar için ideal bir tariftir. Bu tarif sayesinde, yumuşacık ve bol tereyağlı tava katmeri yapabilir, sevdiklerinize mükemmel bir lezzet sunabilirsiniz. Hazırlanışı oldukça kolay olan bu tarifle sofralarınıza renk katın.

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

Tava katmeri, geleneksel lezzetleri evde denemek isteyenler için harika bir seçenektir. Bu tarifle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz tava katmerinin tadına doyamayacaksınız. İşte tava katmeri yapımının detayları ve püf noktaları.

Kahvaltı ve çay saatlerinizi şenlendirecek tava katmeri tarifi ile karşınızdayız. Yumuşacık ve lezzet dolu tava katmeri yapmak artık çok kolay. Bu tarifle, herkesin beğenisini kazanacak katmerler hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım yapılışı.

Tava Katmeri Tarifi

Malzemeler:

2 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 çay kaşığı instant maya
1 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
4,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Arası için;

80 gram eritilmiş tereyağı
Pişirirken sıvı yağ

Hazırlanışı:

Yoğurma kabına un dışındaki tüm malzemeler eklenerek çırpılıp kontrollü un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Hamur tezgaha alınarak 3 dk güzelce yoğrulup 10 eşit bezelere bölünüp hafif unlanmış tepsiye alınıp bezelerin üzeri hafifçe unlanıp üzeri kapalı 40 dk mayalanmaya bırakılır.
45 dakikanın sonunda mayalanan bezeler tezgaha alınıp un serpilerek merdane yardımıyla bir servis tabağı büyüklüğünde açılır.
Açılan her beze bir fırça yardımıyla tereyağ ile yağlanıp ruletle ortadan bir kesik atılıp rulo şekilde diğer uca doğru ne çok sıkı ne çok bol olmayacak şekilde sarılıp kenar kısımlar kapatılarak geniş kısmı aşağı gelecek şekilde üzerinden bastırılıp kenara alınır.
Tüm bezeler aynı şekilde hazırlanıp üzeri kapalı 15 dk bekletilir.
Bekleyen tereyağlı bezeler un serili tezgahta hafifçe unlanarak merdaneyle açılır.
Hazırlanan bezeler yağlanmış tavada birkaç kez alt üst ederek arkalı önlü hızlı ateşte pişirilip sıcak servis edilir.