Çocuklarınızın bayılacağı çikolatalı tırtıl kurabiye nasıl yapılır? Bu kurabiye ile çocuklarınızı mutlu etmek çok kolay. Hem yapması hem de yemesi çok zevkli. 

Çikolatalı tırtıl kurabiye ile mutfağınızda harikalar yaratın. Bu kurabiye ile hem kendinizi hem de sevdiklerinizi şımartın. Hem görüntüsü hem de tadı muhteşem.
 

Çikolatalı Tırtıl Kurabiye Nasıl Yapılır?

Malzemeler

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

125 gram margarin oda ısısında yumuşamış
1 adet yumurta
yarım paket kabartma tozu
yarım paket vanilya
2-2 buçuk su bardağı kadar un
1 su bardağı pudra şekeri
2 buçuk yemek kaşığı kakao
Arası için
Nutella vb. 100 gram bitter veya sütlü çikolata

Yapılışı

İlk olarak margarin, yumurta, kabartma tozu, vanilya, pudra şekeri ve kakaoyu bir kaba alıp yoğurmaya başlıyoruz.
Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Tırtıl sıkma kalıbına aldığımız hamuru parmağımızla iterek şekil veriyoruz. (Tırtıl kalıp marketlerde bulabileceğiniz uygun fiyatlı bir kalıp.)
Kalıpla şekil verdiğimiz kurabiye hamurları 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.
Piştikten sonra 2 kurabiyenin arasına çikolata sürüyoruz ve benmari usulu erittiğimiz 100 gramlık çikolataya uçlarını batırıyoruz. Ardından hindistan cevizi veya şekerlemelerle süslüyoruz.