Pratik ve leziz Patatesli Hamur Kızartması tarifi ile evde kolayca harika atıştırmalıklar hazırlayın.

Lezzetli, çıtır çıtır Patatesli Hamur Kızartması tarifiyle sofralarınızı renklendirin! Pratik ve leziz tarifimizle, çay saatlerinize tat katın.

Patatesli Hamur Kızartması

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Malzemeler

2 su bardağı ılık su
3 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay bardağı süt (ılık)
Tuz
Un
İç harcı için
3-4 adet haşlanmış patates
Tuz
Toz kırmızı biber
Kızartmak için
Sıvı yağ

Yapılışı

İlk olarak haşlanmış patatesleri pul biber ve tuz ekleyerek püre haline getiriyoruz.
Hamur için su, süt, tuz ve un ile birlikte kuru maya (insant) ekliyoruz ve yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz hamurun üzerini örtüp ılık bir ortamda 2 katı mayalanana kadar bekletiyoruz.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıyoruz ve tezgahta parmaklarımızla bastırarak açıyoruz.
İç harcı için pürelediğimiz patatesi ekliyoruz ve hamuru elimizle kapatıp ısınmış yağda pembeleşene kadar pişiriyoruz.