Tatlı krizlerinizi hafif ve kremalı Karpatka tatlısı ile sonlandırmaya ne dersiniz? Polonya'nın sevilen tatlısı Karpatka, pratik yapımı ve eşsiz lezzetiyle sofralarınıza farklı bir dokunuş katacak. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz Karpatka tarifi...

Evde tatlı yapmak hiç bu kadar lezzetli olmamıştı! Polonya'nın geleneksel tatlısı Karpatka ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Hafif ve kremalı yapısıyla bu tatlı, herkesin beğenisini kazanacak. İşte adım adım Karpatka tarifi...

Polonya'nın favori tatlısı Karpatka, hem hafif hem de kremalı yapısıyla damaklarda iz bırakacak. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarifle, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi şaşırtın. İşte detaylı Karpatka tatlısı tarifi...

Malzemeler

Hamuru İçin:

1 su bardağı su (+1/4 su bardağı)
1 su bardağı un (+1/4 su bardağı)
125 gram tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
5 adet yumurta
1/4 çay kaşığı tuz

Kreması İçin:

2,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 paket vanilin
3 adet yumurta sarısı
125 gram tereyağı

Üzeri İçin:

2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı

Hamurun Hazırlanması:

Suyu, tereyağını ve tuzu orta ateşte kaynayana kadar pişirin.
Altını kısıp unu azar azar ekleyin ve sürekli karıştırarak hamuru pişirin. Yaklaşık 5 dakika içinde hamur hazır olacaktır.
Hamuru soğuması için başka bir kaba alın.
Soğuyan hamura yumurtaları birer birer ekleyerek iyice karıştırın.

Hamurun Pişirilmesi:

Hamurun yarısını yağlı kağıt serili kelepçeli bir pişirme kabına ekleyin ve düzeltin.
190 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. İlk kısmı fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Aynı şekilde hamurun diğer yarısını da pişirin ve soğumaya bırakın.

Kremanın Hazırlanması:

Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi

Tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp iyice karıştırın.
Karışımı ocakta pişirin ve muhallebi kıvamı alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ardından altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını iyice çırpın ve soğuyan kremaya ekleyin.

Tatlıyı Birleştirme:

Kelepçeli kalıba pişirdiğiniz hamurdan birini koyun.
Kremayı üzerine dökün ve yayın.
Diğer hamuru da sandviç yapar gibi üzerine kapatın.
Tatlıyı en az 4-6 saat buzdolabında dinlendirin.

Servis:

Üzerine pudra şekeri serperek dilimleyin ve servis edin.

Polonya mutfağının incisi Karpatka tatlısı, ev yapımı tatlılar arasında yeni bir soluk getiriyor. Bu özel ve hafif tatlı tarifiyle misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun. Hazırlaması kolay, lezzeti ise unutulmaz olan bu tatlıyı mutlaka deneyin. Afiyet olsun!