MasterChef 7. eleme adayı hangi yarışmacı oldu? 5 Ekim MasterChef potaya hangi yarışmacı girdi? MasterChef 7. eleme adayı hangi yarışmacı oldu? 5 Ekim MasterChef potaya hangi yarışmacı girdi?

Reyhan şerbeti, geleneksel lezzetlerimizden biri olarak sofralarımızı süslüyor. Mor reyhanın benzersiz aroması ve limonun ferahlığı ile hazırlanan bu şerbet, yaz aylarının vazgeçilmezi.

Ferah bir yaz içeceği olan reyhan şerbeti, mor reyhan yapraklarından ve taze sıkılmış limon suyundan yapılır. Bu eşsiz içecek, sıcak yaz günlerinde serinlemek için ideal.

Reyhanın sağlık açısından faydalarını da göz önünde bulundurarak hazırlanan bu şerbet, hem serinletici hem de sağlıklı bir alternatif sunuyor. Ailece tüketebileceğiniz bu lezzeti mutlaka denemelisiniz.

REYHAN ŞERBETİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 lt sıcak su
3/4 su bardağı toz şeker
1 demet reyhan (Sapı ve yaprağı birlikte)
1/2 adet limon
1 adet çubuk tarçın
1-2 adet karanfil

TARİF

İlk olarak reyhanları sap ve yapraklarıyla birlikte limon ve şekerle ovun, reyhanlar iyice rengini versin.
Ardından reyhan karışımının üzerine tarçın ve karanfilleri de koyarak, tüm malzemenin üzerine sıcak suyu ekleyin.
Hazırladığınız karışımı oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Soğuyunca buzdolabına kaldırın. Şerbet dinlenince süzün delikli süzgeç ile süzün.
Reyhan şerbetini servis edebilirsiniz.

Reyhan şerbeti, yaz mevsiminin sıcak günlerinde serinlemenizi sağlayacak, aynı zamanda sağlıkla dolu bir içecek. Hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli olan bu içeceği evinizde deneyerek, doğal ve sağlıklı bir alternatifin keyfini çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!