Gözleme yapmanın inceliklerini öğrenmek ister misiniz? Bu tarifle pazar kahvaltılarınıza renk katın ve ailenizi mutlu edin.

Gözlemenin en önemli aşaması pişirilmesidir. Peki gözlemeyi nasıl pişirmelisiniz? İşte size en pratik ve sağlıklı yöntemler.

Gözleme severler dikkat. Bu tarif sizi şaşırtacak. Kakao kremalı gözleme nasıl yapılır? İşte size hem tatlı hem de tuzlu bir lezzet sunan gözleme tarifi...
 

Gözleme Malzemeleri

Gözleme hamuru için:

3,5 su bardağı un (1 su bardağı 200 ml)
1,5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz

Gözleme iç Harcı İçin:

1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2,5 su bardağı lor peyniri
¼ demet ince kıyılmış maydanoz

Gözlemeyi pişirmek ve yağlamak için:

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

1 ufak kâse sıvı yağı

Gözleme Nasıl Yapılır?

Gözleme yapılışı için derin bir karıştırma kabı alalım ve içerisine 3,5 su bardağı unumuzu ekleyelim.
Unun ortasına elimizle çukur açalım ve ardından içerisine 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz ve 1,5 su bardağı ılık su ilave edelim. Suyun ılık olmasına önem gösterelim.
Karıştırma kabındaki tüm malzemeleri elimizle güzelce karıştıralım.
Gözleme hamuru ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur olmalıdır. Bunun içinde yaklaşık 10 dakika kadar hamurumuzu güzelce elimizle yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamuru bezelere ayıralım ve üzerini bir temiz bir bez ile örterek 10 dakika dinlendirelim.
Tezgahımızı hafif unlayalım. Ardından bezelerimizi unun üzerinde oklava yardımı ile sırasıyla açalım. (Burada açtığımız yufkanın boyutu bir tabak kadar olacaktır. Tabağınızı ölçü alabilirsiniz.)
Hamuru ince olacak şekilde açalım. Fazla unu elimizle yufkanın üzerine alalım.
Bir kâse alalım ve 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 2,5 su bardağı lor peyniri ve ¼ ince kıyılmış maydanozu kâseye koyalım. Güzelce karıştıralım. Damak tadınıza göre burada peynire tuz ekleyebilirsiniz.
Açtığımız yufkanın ortasına hazırladığımız peynirli harcı yayalım. Bıçak kullanarak hamur kenarında kalan fazla parçaları keselim.
Hamurumuzu ikiye birleştirelim.
Birleştirdiğimiz hamurumuzun açılmaması için birleşim yerlerine fırça yardımıyla az olacak şekilde sıvıyağ sürelim.
Hamurun uç kısmından tutalım ve kapalım.
Yapışmaz bir tava alalım ve tavayı hafif yağlayalım. Ardından kısık ateşte gözlemelerimizi önlü arkalı olacak şekilde pişirelim.
Gözlemeyi pişirirken kontrollü olalım. Yakmamaya özen gösterelim.
Hazırladığımız tüm gözlemelere sırasıyla aynı işlemi uygulayalım. Tavayı yağlamayı unutmayalım.
Gözlemelerimizin pişmesinin ardından servis tabağına alalım ve servis edelim.
Gözlemeler hazır.
Afiyet olsun!