Evde yapılan limonlu tiramisu, hem kolay hem de enfes bir lezzet sunuyor. İşte bu muhteşem tatlıyı evinizde yapmanın adımları ve gereken malzemeler...

Limonlu tiramisu tarifi, Gelinim Mutfakta programında yapılmasının ardından gündemde yer aldı. Limonun taze ve ferah tadı ile klasik tiramisunun muhteşem dokusuyla buluştuğunda ortaya çıkan bu tarif, deneyen herkesten tam puan alıyor. Peki, limonlu tiramisu nasıl yapılır, malzemeleri ne? İşte püf noktalarıyla nefis limonlu tiramisu yapımı...

Limonlu tiramisu tarifi merak ediliyor. Limonun hafif ve taze aroması, tiramisunun kremsi dokusu ile birleşerek damaklarda muhteşem bir tat bırakıyor. Eğer farklı bir lezzet arayışındaysanız, bu limonlu tiramisu tarifini denemeden geçmeyin. İşte adım adım limonlu tiramisu yapımı ve malzeme listesi...

LİMONLU TİRAMİSU TARİFİ

MALZEMELER

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Islatmak için:
2 paket kedi dili
1 adet limon suyu
1 su bardak su
1/2 (yarım) su bardak şeker (Damak tadınızı göre ayarlayın)

Muhallebi için:

1 lt süt
3 yumurta sarısı
2 dolu yemek kaşığı un
2 dolu yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
200 gr yada 400 gram labne
1 paket krem şanti
Limon kabuğu rendesi ve varsa aroması

Limon sosu:

1 limon rendesi
1 limon suyu +üzerine bir bardak dolana kadar su
1 silme yemek kaşığı nişasta
yarım su bardağı şeker
Çay kaşığı ucuyla zerdeçal

TARİF

Kedi dillerini ıslatmak için, bütün malzemeleri kısık ateşte 10 dk kaynatalım.
Soğutunca kedi dillerini ıslatıp borcama dizelim.
Muhallebi için, un, nişasta ve şekeri bir kaba alalım.
Yumurta sarılarını ekleyip karıştıralım. Sütü azar azar ekleyerek pürüzsüz olana kadar çırpalım.
Süzerek tencereye döküp ocağa alalım. Bu kısım önemli pütürler varsa gidecek. Blendera vurmamak için süzmeniz iyi olur.
Piştikten sonra soğutmaya bırakın.
Soğuduktan sonra yani kabuk bağlayıp katılaşınca toz şanti ve labne ekleyip çırpıyoruz.
Limon rendesi ve aroması katıyoruz. *bu krema biraz daha akıcı oluyor.
Dilim dilim şeklinde sert kalıp gibi durmuyor. İsterseniz kaşık tatlısı gibi isterseniz cuplarda da yapabilirsiniz.
Limon sos için, limon kabuğu rendesi ve şekeri elimizle ovuşturalım.
Limon suyunun devamını suyla tamamlayıp ocakta kaynatalım. Tatlının üzerine dökelim.

Limonlu tiramisu, geleneksel İtalyan tatlısına taze ve ferah bir dokunuş ekleyerek tatlı severlerin yeni gözdesi haline geldi. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Limonun hafifliği ve tiramisunun zenginliğiyle, tatlı anlarınıza yeni bir lezzet katın. Tarifin detayları için haberimizi takip edin. Afiyet olsun!