Şiveydiz, Gaziantep'ten gelen ve diğer şehirlerde de sevilen bir yemek. Pırasa ve sarımsağın eşsiz buluşmasıyla hazırlanan bu yemeği siz de evde deneyebilirsiniz.

Gaziantep mutfağının vazgeçilmezi Şiveydiz, lezzetiyle damakları fethediyor. Pırasa ve sarımsak kullanılarak yapılan bu yemeği evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Evde hızlı ve lezzetli bir yemek arayanlar için Şiveydiz mükemmel bir seçenek. Gaziantep'in bu geleneksel yemeğini evinizin konforunda yapmaya ne dersiniz?

MALZEMELER

1 kilo taze sarımsak
Yarım kilo pırasa
Yarım kilo kuzu ya da dana eti (kemikli)
300 gram süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı nane

TARİF

Eti düdüklü tencerede haşlayın.
Pırasaları ve sarımsakları doğrayın.
Pişen etlerin suyunu süzün.
Sebzeleri ve etleri düdüklüde 10 dakika pişirin.
Üzerine nohutları ekleyin.
Tuzunu ekleyin.
Ayrı bir kapta azar azar yemeğin suyunu da katarak yoğurdu çırpın.
Üzerine karabiberi ekleyin.
Sıvı yağ ile naneyi yakın ve karışımın üzerine dökün.