Yemek

Fodula (Ekmek Dolması) tarifi: Osmanlı mutfağından sofralarınıza efsane lezzet

Ekmek Dolması olarak da bilinen Fodula, Türk mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde de adı geçen bu nefis lezzet, Osmanlı tarihine dayanıyor. Son zamanların en çok araştırılan tariflerinden biri olan Fodula'yı denemek istiyorsanız, işte size adım adım yapılışı ve püf noktaları!

Abone Ol

Osmanlı mutfağından günümüze gelen enfes bir lezzet olan Fodula, kıymalı harcıyla damakları şenlendiriyor. Ekmek Dolması olarak da bilinen bu tarif, Ramazan pidesine benzer hamuruyla dikkat çekiyor. Siz de bu tarihi...

{ "vars": { "GA4_MEASUREMENT_ID": "G-FCFPDN57CE", "GA4_ENDPOINT_HOSTNAME": "www.google-analytics.com", "GOOGLE_CONSENT_ENABLED": false, "WEBVITALS_TRACKING": true, "PERFORMANCE_TIMING_TRACKING": true, "DEFAULT_PAGEVIEW_ENABLED": true, "SEND_DOUBLECLICK_BEACON": false, "DISABLE_REGIONAL_DATA_COLLECTION": false, "ENHANCED_MEASUREMENT_SCROLL": false } }