Mısır ekmeği, glutensiz olmasının yanı sıra lezzetiyle de kahvaltıların yıldızı. Eğer Karadeniz’in eşsiz lezzetlerinden birini evinizde denemek istiyorsanız, bu pratik tavada mısır ekmeği tarifi tam size göre.

Fırın olmadan mısır ekmeği yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Tavada hazırlanan mısır ekmeği, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Karadeniz’in geleneksel lezzetini evinize taşımak için gerekenler bu tarifte.

Kahvaltılara yeni bir soluk getirecek, yoğurtla tüketildiğinde lezzeti katlanan mısır ekmeğini evde yapmaya ne dersiniz? Tavada kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, mısır ekmeğinin kıvamını tutturmanın hiç de zor olmadığını kanıtlayacak.

MasterChef Türkiye 100.000 TL ödülünü kim kazandı? 4 Ekim 2024 ödül oyununu kazanan yarışmacı belli oldu MasterChef Türkiye 100.000 TL ödülünü kim kazandı? 4 Ekim 2024 ödül oyununu kazanan yarışmacı belli oldu

MALZEMELER

2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı mısır unu
1 çay kaşığı tuz (arzuya göre)

TARİF

Yumurtaları bir kaseye alıp çırpın.
Yoğurt ve zeytinyağını üzerine ekleyin.
Mısır ununu ve kabartma tozunu da ekledikten sonra bir çırpıcıyla karıştırın.
Karışım tamamen homojen hale geldikten sonra arzuya göre bu aşamada tuz ekleyin.
Tercihen yapışmaz 20 cm çapında bir tavaya karışımı dökün. Eğer yağışmaz bir tavanız yoksa, tavanın tabanını yağlamanız gerekebilir.
Kapağını kapatın ve en kısık ateşte kontrollü olarak 8-10 dakika kadar pişirin.
Üst kısmı kuruyup minik gözenekler oluşunca kapağı kaldırın.
Dikkatlice ters çevirip bu şekilde de 5-7 dakika kadar pişirin.
Ardından ocaktan alın ve dilimleyerek sıcak sıcak servis edin.

Mısır ekmeği, gerek kahvaltılarda gerekse öğün aralarında afiyetle tüketebileceğiniz, besleyici ve lezzetli bir alternatif. Karadeniz bölgesinden gelen bu eşsiz lezzeti tavada kolayca yapabilir, sağlıklı ve glutensiz bir seçenek olarak sofranıza ekleyebilirsiniz. Bu basit ve pratik tarifle, mısır ekmeğini artık dışarıdan almak yerine evde kendiniz yapabilirsiniz. Afiyet olsun!