Ev yapımı et döner ile mutfakta fark yaratmaya hazır olun. Bu detaylı tarif, adım adım size evde döner yapmanın püf noktalarını gösterecek.

Lezzetli bir et döner yapmak için dışarı çıkmanıza gerek yok. Bu kolay tarifle, evinizin rahatlığında ustalara taş çıkartacak dönerler yapabilirsiniz.

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Mutfakta ustalaşmanın ve evde profesyonel lezzetler yaratmanın zamanı geldi. Bu ev yapımı et döner tarifiyle, tüm ailenizi etkileyin ve mükemmel yemekler sunun.

MALZEMELER

1 kg büyük parçalar halinde dana eti,
1 adet küçük boy soğan,
1 tatlı kaşığı yoğurt,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı sirke (herhangi bir çeşit),
1 çay kaşığı kekik,
Tuz,
2 yemek kaşığı zeytinyağ,
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı.

TARİF

Soğanı rendeleyin,
İçine yoğurt, salça, sirke, kekik, tuz ve zeytinyağını ekleyip karıştırın,
İçine et parçalarını ekleyip bütün parçalar sosa bulanana kadar karıştırın,
Parçaları büyük bir parça streç filmin üzerine alıp kalın bir şerit halinde sarın,
Dondurucuya kaldırıp 5-6 saat dinlendirin,
Eti dondurucudan çıkarıp büyük ve keskin bir bıçakla incecik kıyın,
Geniş bir tavada tereyağını eritip et dilimlerini tavaya alın ve harlı ateşte sürekli karıştırarak suyunu salıp çekene ve hafifçe kızarana kadar kavurun.

Bu et döner tarifi ile artık herkes evinde döner ustası olabilir. Gerekli malzemeleri hazırlayın, tarifimizi adım adım takip edin ve evinizde dışarıdaki kadar lezzetli et dönerleri hazırlayın. Hem ekonomik hem de lezzetli bu ev yapımı döner, sofralarınızın baş tacı olacak. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı, afiyet olsun!