Mutfakta pratik çözümler arayanlar için ideal olan Oklavasız Cevizli Baklava tarifi, çay saatlerinizi ve özel günlerinizi tatlandıracak. İşte adım adım kolay baklava yapmanın yolları.

Sadece birkaç malzeme ve basit adımlarla, evde çıtır çıtır cevizli baklava yapmaya ne dersiniz? Bu oklavasız tarif, tatlı yapımını herkes için mümkün ve keyifli hale getiriyor.

Oklavasız Cevizli Baklava, mutfakta geçireceğiniz zamanı daha verimli ve lezzetli hale getirecek. İşte pratik malzemelerle hazırlayabileceğiniz harika bir tatlı tarifi.

Oklavasız Cevizli Baklava Tarifi

Malzemeler

Hamuru için;

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon

Oklavasız Cevizli Baklava Tarifi

İlk olarak şerbet yapımı ile başlayalım, 3 su bardağı su, 3 su bardağı şekeri ocakta kaynatalım.
Kaynayan şerbetin içine bir kaç damla limon damlatalım ,10 dakika kaynadıktan sonra altını kapatalım kenara alalım.
Hamur için uygun bir kaba malzeme listesindeki bütün malzemelerimizi alalım elimizle yoğuralım yumuşak bir hamur olacaktır.
Daha sonrasında tereyağı ile yağlamış olduğumuz tepsimize veya borcamımıza hamurumuzu alalım.
Elimizle bastırarak düzelterek her tarafına yayalım, sonrasında bir bıçak yardımıyla baklava dilimi şeklinde keselim.
180 derecelik fırında 45-50 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
Tatlımızı fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirdikten sonra ılık şerbetimizi üzerine dökelim tatlımız şerbetini çektikten sonra servis yapabiliriz.

Bu Oklavasız Cevizli Baklava tarifi ile mutfakta yeni lezzetler keşfetmeye hazır olun. Cevizin ve şerbetin mükemmel uyumu, pratik bir tarifle evde baklava yapmanın kapılarını açıyor. Şimdi bu kolay ve lezzetli tarifi deneyin, hem zamandan tasarruf edin hem de misafirlerinizi şaşırtın. Her lokmada çıtır çıtır bir tat garanti! Afiyet olsun!