Şambali tatlısı, her bir lokmasıyla sizi Anadolu'nun derin lezzetlerine davet ediyor. Ev yapımı bu tarifle, şambali tatlısının kusursuz kıvamını ve lezzetini keşfedeceksiniz.

Geleneksel tatlılarımızın baş tacı şambali, şerbetli lezzetler arasında özel bir yere sahiptir. Bu tarif ile şambali tatlısını evinizde kolayca yapabilir, sevdiklerinizle birlikte nostaljik bir lezzet yolculuğuna çıkabilirsiniz.

Şambali tatlısı, irmik ve bol şerbetin ahenkle dans ettiği bir tatlıdır. Evinizde bu lezzeti yaratmak için ihtiyacınız olan her şey bu tarifte. Şimdi mutfakta yerinizi alın ve bu lezzet serüvenine başlayın.

MALZEMELER

Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi

3 su bardağı irmik
1,5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için;

4 ,5 su bardağı şeker
3 ,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

TARİF

Geniş bir kaba yoğurt ve şeker alınır iyice karıştırılır. Üzerine kalan diğer malzemeler eklenir biraz katı kıvamda olacak bu sizi korkutmasın ardından orta boy bir cam tepsi yağlanır üzerine boşaltılır.
Üzerini düzeltmek için eller ıslatılarak üzeri iyice düzeltilir.
Kaşık veya bıçak yardımıyla hafifçe tepsinin tabanına değmeyecek şekilde kesilecek yerleri çizilerek belirlenir.
Üzerine fıstık dizilir ve önceden ısıtılmış 175 derecede ki fırına verilir 30 dakika altı üstü kızarıncaya pişirilir.
Şerbeti için tencereye şeker ve su alınır kaynayıncaya kadar karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır.
Kaynamaya başlayınca 12- 15 dakika kadar kaynatılır. Bu arada tatlı da pişmiş olacak.
Sıcak şerbet fırından çıkan sıcak tatlının üzerine gezdirilir.
4- 5 saat iyice Şerbetini çekip dinlenen tatlı istenilen şekilde süslenilip servis edilir.