Mini pizza tarifi, yoğun iş temposunda veya aniden gelen misafirler için ideal bir seçimdir. Renkli biberler, doğal pepperoniler, taze mantarlar ve peynir cümbüşü gibi çeşitli malzemelerle zevkinize göre özelleştirebileceğiniz bu lezzetli atıştırmalıkları kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

Pastane tarzı mini pizzalar, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve lezzetiyle sizi büyüleyecek enfes atıştırmalıklardır. Malzemeleri kişisel tercihinize göre ayarlayarak her defasında farklı bir lezzet deneyimi sunan bu tarif, tüm aile bireylerinin favorisi olacak.

Bu pratik mini pizza tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. İster bir öğle arası atıştırması ister akşam yemeği için hızlı bir çözüm arayışında olun, mini pizzalar her zaman lezzetli ve doyurucu bir seçenek sunar. Fırını ısıtın ve bu kolay tarifle mini pizzalarınızın büyük lezzetini keşfedin!

Pastane Pizzası İçin Malzemeler

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Hamuru İçin

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kuru toz maya
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin 

1 adet sosis
5 – 6 dilim sucuk
2 adet yeşil sivri biber
Rendelenmiş kaşar peyniri
Dilimlenmiş siyah zeytin
Çeri domates
Mısır

Sosu İçin

4 adet rendelenmiş domates
Kekik

Yapılışı

Ilık su, şeker ve mayayı kaba alalım ve mayanın kabarması için 10 dakika bekletelim.

Süt, sıvı yağ ve tuzu ilave ederek karıştıralım. Sonrasında unu kontrollü ekleyelim ele yapışmayan hamur kıvamına gelince üzerini örterek 30 dakika mayalandıralım.

Üzerine koyacağımız malzemeleri küçük boyutlarda doğrayalım.

Sosu için rendelediğimiz domatesleri ocakta 10 dakika kadar kaynatalım. Altını kapatıp kekik ilave edelim.

Mayalanan hamura hafifçe bastırıp biraz havasını alalım. Büyük bir parça kopartarak merdane yardımıyla açalım ve bardak yardımıyla da küçük parçalarda keselim. Bu aşamada dilerseniz küçük parçalar kopararak avuç içinizde de şekil verebilirsiniz fakat şekillerin düzenli olmasına dikkat edin.

Tepsiye dizdiğimiz parçaların üzerine önce domates sosu sürelim, ardından malzemeleri yerleştirelim.

180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika altı da kızarana kadar pişirelim.