Taze rendelenmiş hindistan cevizi, yumuşacık tereyağı ve çıtır un karışımıyla hazırlanan hindistan cevizli kurabiye, tatlı atıştırmalıklarınıza tatlı bir egzotik hava katmak için idealdir. Bu lezzetli kurabiyeler, tatlı severlerin vazgeçilmezi olacak.

Hindistan cevizli kurabiye tarifi, evde kolayca uygulanabilecek basit malzemelerle hazırlanır. Bu tarif, herkesin kolaylıkla deneyebileceği ve sonuçlarından memnun kalacağı pratik bir seçenektir. Misafirlerinizi etkilemek için mükemmel bir seçim!

Bu enfes hindistan cevizli kurabiye, hem yapımı kolay adımlarıyla hem de doyumsuz aromasıyla öne çıkıyor. Çay saatlerinizi şenlendirecek bu kurabiyeler, aynı zamanda ani tatlı krizlerinize hızlı ve lezzetli bir çözüm sağlayacak. Hemen deneyin ve tropikal lezzetlerle dolu bu eşsiz kurabiyelerin keyfini çıkarın!

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Hindistan Cevizli Kurabiye İçin Malzemeler

Hamuru İçin :

1 paket (250 gram) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı 
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5 – 4 su bardağı un
1 su bardağı Hindistan cevizi
2 adet yumurta (1 adedinin akı üzeri için ayrılacak)

Üzeri İçin

1 adet yumurtanın akı (önceden ayrılan)
Hindistan cevizi

Yapılışı

250 gram oda sıcaklığındaki tereyağına, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 adet yumurta ve 1 yumurtanın sarısı, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya eklenerek yoğurma kabında birleştirilir. Elle yoğurularak krema kıvamına getirilir. 

Sonrasında 4 yemek kaşığı Hindistan Cevizi ve un yavaş yavaş ilave edilerek hamur elle yoğurulur.Hazır hale gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır.

Şekil verilmiş hamurlar, önce ayırdığınız yumurta akına sonra da kalan Hindistan cevizine batırılarak pişirme kağıdı serilmiş olan fırın tepsisine yerleştirilir.

170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.