Lahmacun sever misiniz? Artık evde kendi lahmacununuzu yapabilirsiniz! Bu pratik ve lezzetli tarifle, evinizde çıtır çıtır lahmacunlar hazırlayarak çay saatlerinizi ve yemek sofralarınızı şenlendirin. İşte evde lahmacun yapmanın püf noktaları ve detaylı tarifi...

Evinizde sokak lezzetini deneyimlemek mi istiyorsunuz? Bu çıtır çıtır lahmacun tarifi ile bunu başarabilirsiniz. Hem kolay hem de lezzetli bu tarifle, evde lahmacun yapmanın keyfini çıkarın ve sevdiklerinizi şaşırtın. İşte adım adım lahmacun tarifi...

Evde lahmacun yapmak artık çok kolay! Bu lezzetli tarif ile çıtır çıtır lahmacunlar hazırlayabilir, ailenizi ve misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz. Sokak lezzetlerini evinize taşıyan bu tarif ile, lahmacun keyfini evde yaşayın. İşte detaylı tarifi...

Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak

Malzemeler

Lahmacun Hamuru İçin:

3 su bardağı beyaz un
2 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı instant maya
1 çay bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Lahmacun İçi İçin:

350 gram kıyma
2 adet domates
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Maydanoz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Tuz

Yapılışı

Lahmacun Hamuru Hazırlığı:

Mayayı Aktive Edin:

Yoğurma kabına ılık su, süt, toz şeker ve instant mayayı ekleyin. Birkaç dakika bekletin.

Hamuru Yoğurun:

Tuz ve unu azar azar ekleyip yoğurun.
Hamur kıvamını bulduğunda üzerini sarın ve dinlendirin.

Lahmacun İçi Hazırlığı:

Sebzeleri Hazırlayın:

Soğanları birkaç parçaya bölüp mutfak robotundan geçirin.
Kabuğu soyulmuş domatesleri de robotta çekin.

İç Harcı Hazırlayın:

Soğan ve domatesi bir kaba alın.
İnce kıyılmış maydanoz, salçalar ve baharatları ekleyin.
Son olarak kıymayı ilave edip güzelce yoğurun.
Eğer harç cıvık kıvamda değilse bir miktar su ekleyebilirsiniz.

Lahmacunları Hazırlama ve Pişirme:

Hamuru Açın:

Düz bir zemine biraz un serpin ve hazırladığınız hamur parçalarını merdane yardımı ile açın.

Harcı Yayın:

Hazırladığınız lahmacun harcını eşit şekilde açtığınız hamurun üzerine yayın.

Fırında Pişirin:

Lahmacunları tepsiye alın ve önceden 250 derecede ve fanlı ayarda ısıtılmış fırında pişirin.
Yaklaşık 10 dakika sonra lahmacunlar hazır.

Alternatif Pişirme Yöntemi:

Tavada Pişirme:

Lahmacunları dilerseniz tavada da pişirebilirsiniz.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis lahmacun tarifi ile hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek sunabilirsiniz. Bu tarifle, evinizde sokak lezzetlerini deneyimleyebilir, ailenizi ve misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz. Afiyet olsun!