MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarifle tanışmaya hazır mısınız? Etsiz çiğköfte, sadece 10 dakika içerisinde hazırlanarak hijyenik ve lezzetli bir alternatif sunuyor. Marulun enfes uyumuyla bu çiğköfte tarifini mutlaka denemelisiniz. İşte adım adım yapımı.

Pratik ve lezzetli bir atıştırmalık arıyorsanız, etsiz çiğköfte tarifi tam size göre. Dışarıdan alınan çiğköftelere güvenemeyenler için, evde hijyenik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarif, sadece 10 dakikanızı alacak. Misafirlerinizi etkilemek için bu lezzeti denemelisiniz.

Etsiz çiğköfte, pratik yapımı ve lezzetiyle herkesin favorisi olmaya aday. Dışarıdan alınan çiğköftelerin hijyenik olmadığı endişesi taşıyorsanız, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif tam size göre. Marulun enfes uyumuyla birleşen bu lezzeti denemek için sadece 10 dakikanız yeterli.

MALZEMELER

2,5 su bardağı esmer bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı isot
1 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber
3 yemek kaşığı domates salçası
5 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
1 adet soğan
1 adet limon suyu

TARİF

Bulguru derince bir kaba alın ve üstüne 1,5 bardak sıcak suyu gezdirin. Üstünü kapatıp 10 dakika beklemeye alın.
Bulgur kabarırken soğanı robottan çekin ve tel bir süzgeçte bastırarak suyunu sıkın.
İsotu da bir kaseye alın ve üstüne sıcak su ekleyip 5 dakika kadar beklemeye alın.
Bulgur kabardıktan sonra, mutfak robotuna kabarmış bulguru alın ve üstüne, robottan çektiğiniz kuru soğanı, ıslanmış isotu (suyuyla birlikte), limon suyunu, nar ekşisini, zeytinyağını, tuzu, salçayı ve kırmızı biberi ekleyip, robottan ara ara durdurarak 10 dakika kadar çekin.
Sonra bir kaba alın ve elinize birkaç dakika daha yoğurup şekillendirin.
Bolca marul, domates ve limonla servis edin.

Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz etsiz çiğköfte tarifi, hijyenik ve lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için ideal bir seçenek. Sadece 10 dakika içerisinde hazırlayabileceğiniz bu tarifle, çay saatlerinize renk katabilir ve misafirlerinizi etkileyebilirsiniz. Afiyet olsun!