Salatalık turşusu yaparken yapılan hatalar, turşunun eriyip yumuşamasına neden olabilir. Turşunuzu taş gibi yapmak için bu hatalardan kaçının.

Türk mutfağının en sevilen atıştırmalıklarından salatalık turşusunu en iyi nasıl yapabilirsiniz? İşte püf noktaları ve tarifi
 

SALATALIK TURŞUSU TARİFİ

MALZEMELER

1 kg taze salatalık
5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tuz
1 bardak sirke
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
1 demet taze dereotu veya maydanoz (isteğe bağlı)
1 litre su

SALATALIK TURŞUSU YAPILIŞI

Salatalıkları bir bıçak yardımıyla deldikten sonra, hazırladığımız sarımsak ve salatalıkları cam kavanoza boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.

Sirke ve tuzu ayrı bir kapta karıştırdıktan sonra, 1 litre su ile karıştırın ve salatalık turşusu kavanozuna ekleyin.

Geri kalan malzemeleri de ekledikten sonra kavanozunuzun ağzını iyice kapatın. Turşu kavanozunuzu malzemelerin birbirine iyice karışması için birkaç kez sallayın. Turşunuz hazır.

TAŞ GİBİ TURŞU KURMANIN PÜF NOKTALARI

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

. Turşu kurarken kullanacağınız musluk suyunu bir gün önceden dinlendirin.

2. Tuz, turşunun fermente olmasını sağlayan ana bileşendir. Tuzun miktarını ölçülü bir şekilde kullanmalısınız. Genellikle 1 kg salatalık için 2 yemek kaşığı tuz yeterlidir.

3. Salatalıkları yaklaşık 1 saat boyunca tuzlu suda bekletmek, salatalıkların fermente olmasına yardımcı olur ve turşunun lezzetini artırır.

4. Turşular kavanoza arada boşluk kalmayacak şekilde dizilirken, arzu edilmesi halinde bir limon dilimlenerek aralara yerleştirilebilir. Limon, turşunun lezzetini arttıracaktır.

5. Hazırladığınız turşunuzu mutlaka güneş almayan bir yerde, yaklaşık bir hafta dinlendirin.

Afiyet olsun.