Tavada kıymalı börek yapmanın sırrını biliyor musunuz? Bu malzemeyi kullanırsanız böreğiniz daha lezzetli ve kabarık olacak. Tavada kıymalı börek yapmanın püf noktaları için okumaya devam edin!

Tavada kıymalı börek yapmaya ne dersiniz? Yedikçe yediren bu tarifin hem yapımı kolay hem de  sadece15 dakikada hazır! Ansızın gelen misafirlerinize ne yapacağınızı düşünmenize artık gerek kalmayacak. Bu tarifle hem karnınız doyacak hem de damaklarınızda harika bir şölen yaratacak. Tarifimizin detayları geliyor!

Gerekli malzeme listesi;

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 adet soğan (orta boy)
400 gram dana kıyma (az yağlı)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
4 adet yufka
Tuz

MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır? MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır?

Tavada Kıymalı Börek Tarifi İçin Detaylar

*İlk olarak yufkaları birbirinden ayırın. Ardından büyük bir tava alın. İçine biraz yağ dökün ve kızmasını bekleyin.
*Soğan, kıyma, sarımsak, karabiber, tuz ve pul biberi güzelce tavaya ilave edin. Biraz kavurduktan sonra soğumaya bırakın.
*Sonra yufkaları ayrı bir tavaya yerleştirin.
*Ardından iç harcını koyun ve tekrar üzerine yufka yerleştirin. Böyle kat kat olacak şekilde devam edin.
*Sonra böreğinizi ters düz yaparak eşit pişecek şekilde çevirin.
*İşte tavada kıymalı böreğimiz hazır! Herkese afiyet olsun.

KIYMAYLA İLGİLİ BİLMENİZ GEREKENLER;

Bu tarifte kullanacağınız kıyma taze kıyma olursa börek çok daha lezzetli olur. Eğer dondurulmuş kıyma kullanacaksanız buzun iyice çözülmesini sağlayın ve öyle böreği hazırlayın.

KIYMADAKİ BUZ HIZLICA NASIL ÇÖZDÜRÜLÜR?

Yemek.com sitesinde yer alan bir içerikte; Kıymadaki buzun nasıl çözdürüleceği iki pratik yöntemle anlatıldı. Eğer vaktiniz yoksa ve evinizde mikrodalga fırın varsa işiniz çok kolay demektir. Mikrodalgaların buz çözdürme özelliği varsa o özelliği kullanarak kıymalarınızı hızlıca çözdürebilirsiniz.

Eğer vaktiniz ve mikrodalganız da yoksa donmuş kıymanızı bir tepsinin üzerine alın. Etin üzerine içi su dolu bir tencere oturtun. Bu sayede etinizin kalınlığına göre kısa bir sürede çözüldüğünü göreceksiniz.