Ekmek üzerine sürülebilecek en lezzetli çözüm: Çemen! Evde basit malzemelerle hazırlayabileceğiniz çemen tarifi, tuzlu lezzetlerle mükemmel uyumu sayesinde kahvaltılarınızı zenginleştirecek.

Çemen, kahvaltı sofralarınızı renklendiren ve ekmekle harika giden bir lezzet. Bu kolay ve pratik tarif ile evinizde lezzetli çemenler yapabilir, sabahlarınıza farklı bir tat katabilirsiniz.

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Kahvaltıda çeşit arayanlar için mükemmel bir seçenek olan çemen, yapımı kolay ve lezzetiyle dikkat çeken bir kahvaltılık. Bu tarifle, her sabah taze çemenin keyfini çıkarabilirsiniz.

MALZEMELER

1 su bardağı ceviz içi
2 su bardağı (2 parmak eksik) bayat ekmek içi
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 ajda çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber

TARİF

Rondoda cevizleri çekiyoruz.
Peşinden ekmek içi ve sarımsağı ekleyip kum gibi olana kadar rondodan geçiriyoruz.
Kalan diğer tüm malzemeleri rondoya ekleyip hepsini rondodan geçiriyoruz.
Damak zevkinize göre tuz ve baharat oranını ayarlayabilirsiniz.