Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve her yudumunda lezzet şöleni yaşatacak Kremalı Revani tarifi ile tanışın. Bu tarif, tatlı severlerin gönlünü fethedecek ve sofralarınıza şıklık katacak.

Küçük boyutlarla büyük lezzet: Tazeliğini uzun süre koruyan Mini Kurabiye tarifi Küçük boyutlarla büyük lezzet: Tazeliğini uzun süre koruyan Mini Kurabiye tarifi

Kremalı Revani, şerbetli tatlılara yeni bir soluk getiriyor. Klasik revani tarifine kremalı bir dokunuşla fark yaratan bu lezzet, özel günlerinizin ve günlük tatlı ihtiyacınızın kurtarıcısı olacak.

Şerbetli tatlıların en yenilikçi hali olan Kremalı Revani, herkesin beğenisini toplamaya hazır. Bu özel tarif, tatlıda aradığınız tüm lezzetleri bir araya getiriyor ve her lokmada sizi etkisi altına alıyor.

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
İsteğe göre 1 adet portakal ya da limon kabuğu rendesi
1 su bardağı+3 yemek kaşığı un

Şerbeti için;

3.5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu

Kreması için;

1 litre süt
1 yumurtanın sarısı
1/2 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
200 ml krema

TARİF

İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri tencereye alıp karıştırın.
Sonrasında şerbeti kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 10 dakika boyunca kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
Ardından birkaç damla limon suyu katıp karıştırarak ocağın altını kapatın.
Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Üzerine sıvı yağ, yoğurt ve tercihinize göre ya rendelenmiş portakal ya da rendelenmiş limon ekleyerek biraz daha çırpın.
Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırın.
Yayvan fırın kabınızı yağlayın. (Büyük boy borcam kullanabilirsiniz.)
Hazırladığınız karışımı yağlamış olduğunuz fırın kabına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen revaniyi fırından alın ve sıcak haliyle üzerinde çatalla delikler açın.
Soğumuş olan şerbeti revaninin üzerinde gezdirerek dökün.
Tatlınız şerbeti emerken krema yapımına geçin.
Bir tencerede sütü, şekeri, yumurta sarısını, nişastayı ve unu karıştırın.
Tencereyi ocağa alın ve kaynayıp koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
İki dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatın.
Sıvı kremayı ve vanilyayı pişirdiğiniz kremaya dökün ve mikserle karıştırın.
İyice çırptığınız kremayı şerbetini çekmiş olan revaninin üzerine yayın.
Tatlınız biraz soğuyup oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun.
Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Tatlınızın üzerini Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.

Kremalı Revani, tatlı severler için vazgeçilmez bir lezzet haline gelecek. Bu benzersiz tarif, hem göze hem de damağa hitap eden bir tatlı deneyimi sunuyor. Kremalı dokusuyla şerbetli tatlılara modern bir yorum katan Kremalı Revani'yi deneyin ve tatlı anlarınızı unutulmaz kılın. Şimdi mutfağa girin, bu harika tarifi deneyin ve herkesi tatlı bir mutlulukla tanıştırın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi