Haşhaşlı çörek, lezzeti ve yumuşacık dokusuyla sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Bu tarif, hem pratikliği hem de enfes tadıyla dikkat çekiyor. Siz de evde kolayca hazırlayabilir, sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak

Lezzetli bir atıştırmalık arıyorsanız, haşhaşlı çörek tam size göre. Hem sağlıklı hem de doyurucu bu tarif, diyette olanlar için bile ideal. Şimdi, evde haşhaşlı çörek yapmanın püf noktalarına göz atalım.

Ev yapımı haşhaşlı çörek ile çay saatlerinizi şenlendirin. Bu tarif, basit malzemelerle eşsiz bir lezzet sunuyor. İster şekerli ister tuzlu, damak zevkinize göre çeşitlendirebileceğiniz bu tarifle tanışın.

HAŞHAŞLI ÇÖREK TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru İçin:

1 sb ılık su
1 sb ılık süt
1 çb sıvı yağ
2 çk şeker
1 adet yumurta akı (Sarısı üstüne sürmek için ayrılacak)
1 tk tuz
5 sb un
1 paket instant maya

İç Harcı İçin:

250 gr haşhaş
1 sb sıvı yağ
1 sb ceviz içi

YUMUŞACIK HAŞHAŞLI ÇÖREK NASIL YAPILIR
 
Süt, su, yumurta akı, yağ, şeker ve tuzu karıştırın.

Kontrollü bir şekilde un ekleyin ve yoğurmaya başlayın.

Hamur ele yapışmayacak bir kıvam aldığında üstünü hava almayacak şekilde örtün. Yaklaşık 45 dakika kadar dinlenmesi ve kabarması için bekletin.

Haşhaş, yağ ve cevizi karıştırın. Bu aşamada isteğe bağlı 1 su bardağı şeker ekleyebilirsiniz.

Dinlenen hamuru dört parçaya ayırın.

Bezeleri tek tek açın ve her birinin üstüne haşhaşlı iç harcı ekleyin.

Harcı ekledikten sonra hepsini üst üste koyun ve merdane yardımıyla birbirine yapıştırın.

Birbiriyle bütünleşen hamurları ince uzun şeritler halinde kesin.

İnce uzun şeritlere kıvrım kıvrım şekil verin ve 15 dakika kadar dinlendirin.

Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında yarım saat pişirin.

Yanına demlediğiniz bir fincan çay ile afiyetle tüketin.

Evde haşhaşlı çörek yapmanın keyfini çıkarın. Bu tarif, her ısırıkta lezzetin ve yumuşaklığın mükemmel uyumunu sunuyor. Az malzeme ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu çörek, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif olacak. Yapımı kolay, tadı damağınızda kalacak bu çöreği deneyin ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi haline getirin. Afiyet olsun!