Ispanak pastası, sağlıklı yaşamı destekleyen ve lezzetiyle büyüleyen bir tatlı seçeneğidir. İçeriğindeki ıspanak püresi ile hem gözlere hem de damaklara hitap eden bu pasta tarifi, çay saatlerinize farklı bir tat katacak.

Ispanak pastası, kolay hazırlanışı ve eşsiz lezzeti ile mutfaklarınızda yerini alacak. Sağlıklı ve doğal malzemelerle hazırlanan bu pasta, özellikle çocukların da severek tüketebileceği bir tatlıdır. İşte size adım adım ıspanak pastası tarifi.

Çay saatlerinize farklı bir tat katmak isteyenler için ıspanak pastası tarifi mükemmel bir seçenek. Hem sağlıklı hem de pratik olan bu pasta, misafirlerinizi şaşırtacak ve lezzetiyle damaklarda iz bırakacak.

MALZEMELER

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Keki için:

3 adet yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ıspanak püresi (400 gr ıspanağı blenderdan geçirin)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2,5 su bardağı un

Arası için:

2 paket krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt

TARİF

İlk olarak ıspanakları güzelce yıkayın ve rondoda güzelce püre haline getirin. Daha kolay çekilmesi için içerisine biraz sıvı yağ da ekleyebilirsiniz.
Yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Sütü ve sıvı yağını da ekleyip çırpmaya devam edin. Ispanak püresini de ekleyip karıştırın.
Ayrı bir tarafta unu, vanilyayı, kabartma tozunu eleyin ve karışıma ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra yağladığınız kare borcama dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Krem şanti için derin bir kapta kıvam alıncaya kadar süt ve şantiyi çırpın ve buzdolabına kaldırın. Pişen kekinizi fırından çıkartın. Soğumaya bırakın. Soğuyan kek borcamdan kolaylıkla çıkacaktır.
Keki bir tabağa koyun ve üzerini bıçak yardımıyla kesip alın. Kestiğiniz parçaları ya rondo da çekin ya da elinizle ufalayın. Kek tababını tekrar borcama koyun. İsterseniz kekinizi biraz sütle ıstalabilirsiniz.
Hazırladığınız şantiyi kekin üzerine güzelce yayın. Kek kırıntılarıyla da pastanın üzerini kaplayın.
Nar taneleriyle süsleyebilirsiniz.
1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.