Evinizin konforunda, her lokmasında aşk olan şerbetli irmik tatlısı yapmaya ne dersiniz? Bu adım adım rehberle, tatlı yapmanın püf noktalarını keşfedin.

Şerbetli irmik tatlısı, her daim favori tatlılar arasında yer alır. Peki, bu lezzeti evinizde nasıl yapabileceğinizi biliyor musunuz? İşte karşınızda detaylı bir rehber!

Ev yapımı tatlıların vazgeçilmezi şerbetli irmik tatlısını yapmanın tüm inceliklerini bu yazımızda bulabilirsiniz. Pratik ve lezzetli bir tatlı için ihtiyacınız olan her şey burada!

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI MALZEMELERİ

9 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı irmik
3 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
Bu malzemelerin yanı sıra fırın kabını yağlamak için 1 yemek kaşığı tereyağına ihtiyacınız bulunuyor.

Şerbeti için ise;

1 ya da 2 adet limonun suyu
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?

Yumurtayı, toz şekeri ve yoğurdu derin bir kapta mikser aracılığıyla çırpın. Burada toz şeker eriyene kadar çırpmak önem taşır.
1 su bardağı süt ve 1 paket vanilin ekleyerek karıştırmaya devam edin.
1,5 su bardağı elenmiş unu, 1 paket kabartma tozunu ve 9 yemek kaşığı elenmiş unu karşılıma ekleyerek güzelce karıştırın.
Fırın kabını tereyağı yardımıyla yağlamaya başlayın. Tatlı harcını ise kalıba alın ve üzerini spatula yardımıyla düzelterek göze uygun hâle getirin.
Hazırladığınız harcı önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
Bu sırada tatlının şerbetini hazırlamaya başlayın. Toz şeker ve suyu yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra bu karışıma 3 – 4 damla limon suyu sıkmanız gerekir. Ardından kaynayan şerbeti 5 dakika daha bekleterek ocaktan alın. Bundan sonra ılınmasını beklemelisiniz.
Bu sırada pişen tatlıyı fırından aldıktan sonra sıcaklığını kaybetmeden üzerine ılık şerbet dökün. Bu sırada şerbetin içini çekmesine fırsat vermek için 10 dakika beklemek faydalı olabilir.
Bu bekleme süresinden sonra tatlıyı dilimlemeye ve servis etmeye başlayabilirsiniz.
Servis Önerisi: Şerbetli irmik tatlısını hazırladıktan sonra üzerine tercihe bağlı olarak; Antep fıstığı, toz fındık ya da file badem serpebilirsiniz.

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Artık evde şerbetli irmik tatlısı yapmanın ne kadar kolay ve keyifli olduğunu biliyorsunuz. Bu rehberle, adım adım lezzetli bir tatlı yapabilir, sevdiklerinizle paylaşarak özel anlarınıza tat katmış olursunuz. Unutmayın, en iyi tarifler paylaştıkça güzelleşir. Şimdi mutfakta tatlı bir maceraya atılma zamanı. Afiyet olsun!