Kurabiye yapımı hiç bu kadar kolay olmamıştı! Tereyağı, pudra şekeri, un ve mısır nişastası ile hazırlanan bu 4 malzemeli kurabiye tarifi, tatlı ihtiyacınızı hızlıca giderecek.

Minimalist mutfak sanatıyla tanışın: Sadece dört malzeme kullanarak, nefis kurabiyeler yapabileceğiniz bu tarif, mutfakta geçirdiğiniz zamanı azaltırken, tatmin edici sonuçlar sunar.

Evde hızlıca ve ekonomik bir şekilde kurabiye yapmak isteyenler için ideal bir tarif! Bu 4 malzemeli kurabiye, az malzemeyle maksimum lezzet vaat ediyor.

4 Malzemeli Kurabiye Tarifi

Malzemeler

113 gr yumuşatılmış tereyağı
30 gr pudra şekeri
96 gr çok amaçlı un
32 gr mısır nişastası

4 Malzemeli Kurabiye Tarifi

Büyük bir fırın kağıdını silikon fırın matı veya parşömen kağıdı ile kaplayın.

Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi

Büyük bir karıştırma kabında tereyağı ve şekeri ekleyin. Hafif ve kabarık olana kadar en yüksek hızda çırpın. Karıştırma sırasında birkaç kez durup kasetinizin kenarlarını sıyırmayı unutmayın.
Un ve mısır nişastasını ekleyin. Stand mikserimde en düşük hızı (karıştırma döngüsü) kullanarak, un ve mısır nişastasını tereyağı karışımına bir hamur oluşana kadar karıştırın. Çok düşük hızı olmayan bir el mikseri kullanıyorsanız, unu ve mısır nişastasını spatula kullanarak elle de karıştırabilirsiniz.
Bir hamur oluştuktan sonra, bir çorba kaşığı kurabiye kepçesi kullanarak hamuru kepçeleyin. Her hamur topunu pürüzsüz bir yuvarlak top haline gelene kadar avuçlarınız arasında yuvarlayın. Kurabiyeleri en az bir santim aralıklarla yerleştirin. Kurabiyeleri düzeltmeniz gerekmez, çünkü kurabiyeler piştiğinde yayılacaktır. Yüzeyde bir desen oluşturmak istiyorsanız, hamur topunu çok fazla düzleştirmemeye çalışarak, yüzeyde hafifçe girinti oluşturmak için bir çatalın arkasını kullanın.
Fırını 177°C'ye ısıtın. Fırınınız ön ısıtılırken, hamur toplarını buzdolabına koyun, böylece hamur çok yumuşamasın. Hamuru buzdolabına koyma konusunda notlara bakın. Fırın hazır olduğunda, kurabiyeleri buzdolabından çıkarın ve fırına koyun.
Kurabiyeleri yaklaşık 12-14 dakika veya kenarları hafifçe kahverengiye dönmeye başlayana kadar pişirin. Kurabiyeler soluk kalmalıdır. Kurabiyeleri çıkarın ve kurabiye tepsisinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kurabiyeleri çıkarın ve servis yapmadan önce pudra şekeri serpin.

Bu 4 malzemeli kurabiye tarifi, zamanı ve malzemeyi minimuma indirgeyerek mükemmel tatlar yaratmanızı sağlar. Hızlıca hazırlayıp, hemen tadını çıkarabileceğiniz bu kurabiyeler, pratik mutfak işlerinizin yeni gözdesi olacak. Deneyin ve bu basit lezzetin keyfini çıkarın!