Pastane kurabiyesi denilince akla ilk gelen lezzetlerden biri olan üzümlü kurabiye, artık mutfaklarınıza konuk oluyor. Bu basit ve etkileyici tarif ile pastane tatlarını evinize taşıyın.

Üzümlü kurabiye, pastanelerde en çok aranan lezzetlerden biri. Şimdi bu popüler tarifi evinizde deneyerek, her ısırıkta pastane kalitesinde tatlar yaratabilirsiniz.

Pastanelerdeki gibi yumuşacık ve lezzetli üzümlü kurabiyeleri evde yapmaya ne dersiniz? Bu kolay tarifle, pastane stilinde kurabiyeler sadece birkaç adım uzağınızda.

Üzümlü Pastane Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

180gram tereyağı
1 yumurta
1 yumurta beyazı
1 çay bardağı toz şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
Kabartma tozu
Vanilya
300 gr un
1 çay bardağı üzüm

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Üzeri İçin:

1 yumurta beyazı
10 ml ayçiçek yağı

Üzümlü Pastane Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Hamur karıştırma kabında tereyağı, bütün 1 yumurta, 1 yumurtanın beyazı ve toz şekeri bir çırpıcı yardımıyla iyice çırpın.
Üzerine rendelenmiş limon kabuğu, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek iyice karıştırın.
Karışıma azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin ve bu hamura üzümleri ilave ederek karıştırın.
Hamurdan parçalar alıp yuvarlatın ve üzerine elinizle hafifçe bastırıp şekil verin.
Şekil verdiğiniz kurabiyeleri pişirmek üzere pişirme kağıdı serili tepsiye birbirlerine yapışmayacak biçimde dizin.
Üzerleri için sıvı yağ ile yumurta sarısını karıştırın ve kurabiyelere sürüp çatalla üzerlerini çizin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

Bu üzümlü pastane kurabiyesi tarifi ile mutfaklarınızda pastane lezzetlerini yakalayabilirsiniz. Üzüm ve limonun mükemmel uyumuyla hazırlayacağınız bu kurabiyeler, hem göze hem damağa hitap ediyor. Şimdi deneyin ve bu eşsiz lezzeti herkesle paylaşın!