Tatlı krizlerinize lezzetli bir çözüm sunan sodalı dilim börek tarifiyle, mutfakta harikalar yaratmak artık çok kolay. Bu pratik tarifle evde harika börekler yapabilir ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Sadece birkaç malzemeyle büyük lezzetler yaratın ve çay saatlerinizi şenlendirin!

Her lokmada ayrı bir lezzet sunan sodalı dilim börek tarifiyle tanışın! Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan bu börekler, hem pratik hem de lezzetli. Misafirlerinizi şımartacak ve herkesin favorisi olacak bu tarifle mutfakta harikalar yaratmanın keyfini çıkarın.

Misafirlerinizi şımartacak, çay saatlerinizi şenlendirecek bir tarif arıyorsanız, işte size sodalı dilim börek! Hem kolay hem de lezzetiyle dikkat çeken bu börekler, herkesin beğenisini kazanacak. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tarifle mutfakta harikalar yaratın!

Malzemeler

Börek İçin:

6 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
125 gr eritilmiş tereyağı
½ su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
400 gr beyaz peynir
250 gr kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
1 paket kabartma tozu

Üzeri İçin:

1 adet yumurta sarısı
½ çay bardağı yoğurt

Yapılışı

Sos Hazırlığı:

Karıştırma kabına yumurta, yoğurt, tereyağı, süt, sıvı yağ ve sodayı alın.
Malzemeleri tel çırpıcı ile iyice karışana kadar çırpın.

İç Harcın Hazırlığı:

Karışıma beyaz peynir, kaşar peyniri rendesi, kıyılmış maydanoz ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırın.

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

Yufkaların Hazırlığı:

Bir yufkayı açın ve üzerine hazırladığınız iç harcından göz kararı bir miktar sürün.
Üzerine ikinci yufkayı serip aynı işlemi tekrarlayın.
Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

Rulo Yapma:

Son yufkayı serdikten sonra kalan iç harcı sürün ve yufkaları çok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirin.
Hazırladığınız ruloyu 3 eşit parçaya bölün.
Her bir parçayı streç film ile sararak en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.

Dilimleme ve Pişirme:

Buzdolabından çıkardığınız böreği dilimleyerek pişirme kâğıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
Fazla böreği daha sonra pişirmek üzere buzdolabı poşetine yerleştirip saklayabilirsiniz.

Üzeri İçin:

Yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp çırpın.
Hazırladığınız sosu böreklerin üzerine fırça yardımıyla bolca sürün.

Fırında Pişirme:

Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 40-45 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Servis:

Fırından aldığınız böreği 10 dakika kadar dinlendirin ve sıcak olarak servis edin.

İşte bu kadar basit! Ev yapımı sodalı dilim börek tarifimizle mutfakta geçireceğiniz zamanlar artık daha keyifli ve lezzetli olacak. Bu basit ve pratik tarifle, hem damaklarınızı şenlendirecek hem de sevdiklerinizi mutlu edeceksiniz. Umarız bu nefis börek herkesin beğenisini kazanır. Şimdiden afiyet olsun!