Tatlı krizlerinize lezzetli bir çözüm sunan tuzlu kurabiye tarifiyle, mutfakta harikalar yaratmak artık çok kolay. Bu pratik tarifle evde harika kurabiyeler yapabilir ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Sadece birkaç malzemeyle büyük lezzetler yaratın ve çay saatlerinizi şenlendirin!

Her lokmada ayrı bir lezzet sunan tuzlu kurabiye tarifiyle tanışın! Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan bu kurabiyeler, hem pratik hem de lezzetli. Misafirlerinizi şımartacak ve herkesin favorisi olacak bu tarifle mutfakta harikalar yaratmanın keyfini çıkarın.

Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi

Misafirlerinizi şımartacak, çay saatlerinizi şenlendirecek bir tarif arıyorsanız, işte size tuzlu kurabiye! Hem kolay hem de lezzetiyle dikkat çeken bu kurabiyeler, herkesin beğenisini kazanacak. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tarifle mutfakta harikalar yaratın!

Malzemeler

125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri İçin:

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

Yapılışı

Hamur Hazırlığı:

Yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alın.
Un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Elenmiş unu azar azar ilave edip yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Şekillendirme:

Hazırladığınız hamura istediğiniz şekilli kurabiye kalıbıyla veya elinizle şekiller verin.
Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Üzeri İçin:

Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.

Pişirme:

Kurabiyeleri 170 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.

İşte bu kadar basit! Ev yapımı tuzlu kurabiye tarifimizle mutfakta geçireceğiniz zamanlar artık daha keyifli ve lezzetli olacak. Bu basit ve pratik tarifle, hem damaklarınızı şenlendirecek hem de sevdiklerinizi mutlu edeceksiniz. Umarız bu nefis kurabiyeler herkesin beğenisini kazanır. Şimdiden afiyet olsun!