Evde mozarella peyniri yapmak düşündüğünüzden daha kolay olabilir. Bu tarifle, sadece üç malzemeyle harika bir mozarella peyniri yapabilirsiniz. Mutfağınızda kendi peynirinizi yapmanın keyfini çıkarın!

Mozarella peyniri, pek çok yemekte kullanılan ve sevilen bir peynirdir. Kendi mozarella peynirinizi evde yapmak isterseniz, bu tarif tam size göre. Adım adım ve kolay anlaşılır anlatımıyla mozarella yapımına başlayalım!

Mozarella peyniri yapmanın keyfini evde yaşamak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu tarifle, çiğ süt ve birkaç basit malzemeyle lezzetli bir mozarella peyniri yapabilirsiniz. İşte tüm detaylarıyla mozarella peyniri yapımı!

MALZEMELER

5 kg çiğ inek sütü
1 tatlı kaşığı limon tuzu (sitrik asit)
2 tatlı kaşığı peynir mayası

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

TARİF

Sütü geniş bir tencereye alın. Limon tuzunu bir bardak soğuk su içinde eritin ve süte ekleyip karıştırın.
Sütü ocağa alın ve ortalama 35 dereceye kadar ısıtın.
Bir bardak soğuk suyun içine 2 tatlı kaşığı peynir mayasını dökün. İdeal sıcaklığa (ılık) ulaşan sütün içine mayalı suyu boşaltın ve 20-30 saniye boyunca karıştırıp sütün altını kapatın. Sütün fazla ısınmamasına çok dikkat edin.
Tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dakika mayalanması için kenara alın.
Tencerenin kapağını açtığınızda sütün kesilmiş olduğunu göreceksiniz. Uzun bir bıçak yardımıyla süt kesiğini uzunlamasına ve enlemesine kesin.
Süzgeci plastik kabın içine yerleştirin. Süt kesiklerini kevgir ile süzgecin içine alın. Süzgeci dairesel hareketlerle sallayarak kesiğin içindeki suyun plastik kabın içine akmasını sağlayın. Kesiğin içindeki suyun tamamına yakını çıktığında plastik kabın içine süzülen suyu tencereye geri aktarın. Ve tencereyi tekrardan ocağa alın.
Isıttığınız (ortalama 80 derece) peynir altı suyunun içine az önce süzdüğünüz süt kesiğini atın. 40-45 sn bekleyin ve kesiği kevgir yardımıyla alın. İki elinizi kullanarak hafiften yoğurun. Sonra tekrardan suyun içine atıp aynı işlemi tekrarlayın. 3-4 tekrardan sonra süt kesiğinin mozzarella peynirine dönüştüğünü ve sünmeye başladığını göreceksiniz. Peyniriniz pürüzsüz bir kıvam alana kadar sıcak suyun içine atın, 30-40 saniye bekletin ve yoğurun.
Pürüzsüz bir hale gelen mozzarellanızı sıcak suyun içinden alın, elinizde yuvarlayarak top şekli verin ve direk soğuk suyun içine atın. Soğuk su ısındığı için yumuşak kıvamda olan peynirinizi aniden soğutur ve peynirin katılaşmasını sağlar.

Mozarella peyniri yapmak evde kolay ve eğlenceli bir deneyimdir. Bu tarifle, lezzetli ve taze mozarella peynirini mutfağınızda yapabilirsiniz. Deneyen herkese afiyet olsun!