Damla çikolataların hamurda eriyerek oluşturduğu bu eşsiz tat, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. İşte pratik kurabiye tarifimiz...

Evde kolaylıkla yapabileceğiniz, herkesin bayılacağı bir kurabiye tarifi arayanlara müjde! Damla çikolatalı kurabiye ile tanışın.

Osmanlı mutfağının eşsiz tatlısı: Şerbetini tam çeken Şekerpare tarifi Osmanlı mutfağının eşsiz tatlısı: Şerbetini tam çeken Şekerpare tarifi

Çikolata ve kurabiye ikilisinin mükemmel uyumu bu tarifte gizli. Damla çikolatalı kurabiye yapımının püf noktalarını keşfedin.

MALZEMELER

250 gram margarin
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un (yaklaşık 4,5 su bardağı)

Üzeri için;

Damla Çikolata

TARİF

Uygun bir kap içerisine aldığımız oda sıcaklığındaki margarini sıvı yağ ile iyice krema kıvamına getirelim.
Ardından un hariç diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. Kontrollü şekilde unumuzu da ekleyelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olsun.
Hamurumuzu dolapta yaklaşık bir yarım saat kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp üzerine damla çikolatası veya kurabiye çikolatası koyalım.
Damla çikolatalı kurabiyelerimizi 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirelim. Üzeri çok az pembe olurken çıkaralım.

İşte, damla çikolatalı kurabiyeleriniz hazır! Bu basit ve lezzetli tarifle, hem ailenizi hem de misafirlerinizi mutlu edeceksiniz. Çayın yanında, kahve sohbetlerinde veya sadece bir atıştırmalık olarak, bu kurabiyeler her zaman beğeni toplayacak. Deneyin ve bu lezzeti kendiniz yaşayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi