Tatlı bir sürprize ne dersiniz? Sadece 15 dakikada hazırlayıp fırından çıkarabileceğiniz sütlü kurabiye tarifi, ani tatlı ihtiyaçlarınız için kurtarıcınız olacak. Pratik, hızlı ve lezzetli!

Dakikalar içinde hazır olan bu sütlü kurabiye tarifiyle, ani gelen misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun. Hem lezzetli hem de pratik olan bu kurabiyeler, çay saatlerinizi şenlendirecek.

Ev yapımı kurabiyelerin yerini hiçbir şey tutmaz. Bu sütlü kurabiye tarifi ile evde hızlıca yapabileceğiniz, ağızda dağılan lezzetli kurabiyeler sizi bekliyor. Hem pratik hem de lezzetli bir çözüm!

Sütlü Kurabiye Tarifi

Malzemeler

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı süt

1 tane yumurta sarısı (akı üzeri için )

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

 1 paket vanilya

3 su bardağı un

Üzeri için :

Yumurta akı

ceviz kırığı

Sütlü Kurabiye Tarifi

Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi

Öncelikle yoğurma kabına 1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı pudra şekeri, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı alalım. Çırpıcı ile malzemeleri güzelce karıştıralım. Daha sonra 3 su bardağı unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamurdan bir parça alarak avucumuzun içerisinde yuvarlayıp şekillendirelim. Kurabiyelerimizin üzerini önce yumurta akına ardından ceviz kırığına bulayalım. Bütün hamur bitinceye kadar kurabiyelerimizi şekillendirmeye devam edelim. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170 derece altüst ayardaki fırında 15 dakika pişmeye bırakalım.

Bu sütlü kurabiye tarifi ile ani tatlı krizleriniz ve beklenmedik misafirleriniz için mükemmel bir çözüm bulmuş olacaksınız. Sadece 15 dakikada hazırlayıp fırından çıkarabileceğiniz bu kurabiyeler, pratiklik ve lezzetin mükemmel bir kombinasyonunu sunuyor. Çay saatleriniz ve kahve molalarınız için ideal olan bu tarifi deneyin ve lezzetli anları sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!