Ev yapımı poğaçaların yerini hiçbir şey tutmaz. Dereotlu poğaça tarifimizle, mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek arayanlar için ideal!

Mis gibi dereotunun kokusu ve yumuşacık bir hamur... İşte karşınızda, evde rahatlıkla yapabileceğiniz dereotlu poğaça tarifi. Bu tarif, kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak!

Dereotlu poğaça, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, lezzetiyle tüm ailenin beğenisini kazanacak bir tarif. Bu basit adımları takip ederek, mükemmel poğaçalar yapabilirsiniz.

Dereotlu Poğaça tarifi

Malzemeler;

125 gr margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta (birisinin sarısı üzerine sürülecek)
Yarım çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet dereotu
3,5 - 4 su bardağı un

İçi için;

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

150 gr beyaz peynir

Üzeri için;

Yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Çörek otu

Yapılışı;

İlk olarak uygun boyutlardaki bir yoğurma kabının içerisine  yarım paket margarin veya tereyağı, birisinin sarısını üzeri için ayırdığımız 2 adet yumurta, yarım çay bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı sirke, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve 3,5- 4 su bardağına yakın unu alalım.

Malzemeleri kabın içerisine aldıktan sonra yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak formlu bir hamur elde etmemiz gerekiyor.

Ardından yarım demet ince kıyılmış dereotunu da kabın içerisine ilave edelim. Hamurumuzu son kez yoğurarak güzelce toparlayalım.

Hamuru hazır ettikten sonra iç harcı için peyniri çatalla bir güzel ezelim. Ardından hamurdan bir parça alalım ve elimizle genişleterek içerisine iç harcımızı ilave edelim.

Uç kısımlarından katlayarak poğaçamıza dilediğimiz şekli verelim. Tüm hamur bitene dek bu işlemi gerçekleştirelim.

Pişirme kağıdı serili fırın tepsinin içerisine poğaçalarımızı yerleştirelim. Üzerine hazırladığımız yumurta sarısını güzelce sürelim. 

son olarak susam ve çörek otu serpiştirdikten sonra önceden ısıttığımız 170 derece alt-üst fansız ayarda çalıştırdığımız fırına verelim.

30 dakikalık pişme süresinden sonra poğaçalarımızı çıkaralım.

Dereotlu poğaça tarifimizle, kahvaltılarınız artık daha renkli ve lezzetli. Bu kolay ve pratik tarifle, evde lezzetli poğaçalar yapmanın keyfini çıkarın. Afiyet olsun!