Evinizde sadece birkaç malzeme varken ani misafirlere nasıl hızlıca lezzetli bir ikram hazırlarsınız? Bu kolay ve çıtır misafir böreği tarifi ile sofranızı zenginleştirin.

Misafir ağırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Sadece 4 yemek kaşığı unla hazırlayabileceğiniz bu çıtır börek tarifi, herkesin favorisi olacak.

Aniden gelen misafirler için mükemmel bir çözüm arıyorsanız, bu çıtır misafir böreği tarifi tam size göre. Az malzemeyle, az zamanda büyük lezzetler yaratın.

4 KAŞIK UNLA BÖREK TARİFİ

Malzemeler

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

1 adet pırasa (ince küçük doğranmış)
2 adet patates (rendelenmiş)
2 adet havuç (rendelenmiş)
1 adet kapya biber (küp küp doğranmış)
1 avuç dolusu maydanoz (ince kıyılmış)

Sosu için:

4 tane yumurta
4 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı süt
4 yemek kaşığı un
1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:

Nefis Yemek Tarifleri'nden aldığımız tarife göre, pırasaları küçük küçük doğrayın. Pırasaları iyice yıkayın ve süzün.
Patates ve havucu rendeleyin ve suyunu sıkın. Kapya biberi küp küp doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Doğradığınız sebzeleri fırın tepsisinin içine aktarın.
Sosu için; uygun bir kap içerisine yumurta, süt, sıvı yağ, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Üzerine un ve kabartma tozu ekleyin. Un toprakları kaybolana olana kadar çırpın.
Sosu doğradığınız sebzelerin üzerine dökün ve güzelce karıştırın.
İlk aşamada 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
30 dakika sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
İkinci aşamada 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

Bu pratik ve lezzetli misafir böreği tarifi ile ani misafirlerinizi şaşırtın ve lezzetli ikramlarınızla onları mutlu edin. Az malzemeyle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu börek, sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Şimdiden afiyet olsun!